Saus tomat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Saus tomat
Fresh Tomato Sauce (Unsplash).jpg
Fresh Tomato Sauce
Buku masakan: Saus tomat  Médhia: Saus tomat

Saus tomat (uga dikenal minangka saus Neapolitan, salsa roja ing basa Spanyol, utawa salsa di pomodoro ing basa Italia) bisa ngrujuk marang macem-macem saos sing digawe utamane saka tomat, biasane kanggo disajikake minangka bagean saka sajian, ora dadi bumbu . Saos tomat umume kanggo daging lan sayuran, nanging iki biasane dikenal minangka pangkalan kanggo salsa Meksiko utawa saos kanggo panganan pasta . Tomat duwe rasa sing akeh, isi banyu sing dhuwur, daging alus sing gampang rusak, lan komposisi sing tepat kanggo dadi kenthel nalika wis mateng (tanpa mbutuhake bahan kenthel kaya ta roux ). Kabeh kuwalitas kasebut nggawe ideal kanggo saos sing gampang lan nyenengake. Ing negara kaya ta Inggris, India, Australia, Selandia Baru, lan Afrika Selatan, istilah saos tomat digunakake kanggo nggambarake bumbu sing padha karo saus tomat .[1] Ing sawetara negara kasebut, kaloro istilah kasebut digunakake kanggo bumbu.

Saos adhedhasar tomat sing ngemot puree tomat, tomat sing diced, lan mrico lonceng (abang, kuning, lan ijo), kalebu wiji. Iki dibumboni bawang putih seger, kemangi, oregano, paprika, bumbu cajun, mrica abang remuk, peterseli, minyak zaitun, lan uga bumbu tambahan.
Bahan kanggo nggawe salsa gaya AS
Bahan kasebut ditambahake ing saos tanpa coklat

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "traditional aussie meat pie with tomato sauce, Perth, Australia". Journals.worldnomads.com. Dibukak ing 2010-11-17.