Ray Sahetapy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ray Sahetapy
Ray Sahetapy.jpg
Pakaryanaktor
Taun aktif1977 - saiki
BojoDewi Yull (1981 - 2004) (cerai)
Sri Respatini Kusumastuti (2004 - saiki)
Anak(Almh) Giscka Puteri Agustina Sahetapy (1982 - 2010)
Rama Putra Sahetapy (1991)
Surya Sahetapy / Panji Surya Putra (1993)
Mohammad Raya (2001)

Ferene Raymond Sahetapy utawa sing dikenal karo jeneng Ray Sahetapy (lair ing Donggala, Sulawesi Tengah, 1 Januari 1957; umur 63 taun) ya iku sawijining aktor (pemeran) kebangsaan Indonesia. Sawisé indhustri perfileman Indonesia mati suri, Ray lumebu ing ranah hiburan ing televisi karo main sinétron utawa sitkom. Kaliyan malih, dhèwèké uga nggelutiteater. Ray angliputi salah siji Pekuncen PARFI (Persatuan Artis Film Indonesia). Aktris/penyanyi Dewi Yull punika garwa pertamane. kajaba main ing warna-warnagenre filem, Ray uga ngirimaken gagasan kanggo warga nagara liwat diskusi lan seminar budaya.

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Wektu cilik, Ray urip ing Panti Asuhan Yatim Warga Indonesia, Surabaya. Ray kawin karo Dewi Yull udhar 16 Juni 1981, kang tanpa restu uwong tuwa Dewi Yull, HRM Soendaryo lan Masayu Devi Hetimawati amarga béda agama.[1] sanajan ngono, pengantin iki mampu tahan 23 taun lan duwé papat anak, Giscka Putri Agustina Sahetapy, Rama Putra Sahetapy, Surya Sahetapy, lan Muhammad Raya. sayangé Dewi luwih milih kanggo nolak poligami saéngga mutusaké nggugat cerai Ray. Dewi nggugat cerai Ray amarga Ray arep nikah mane karo Sri Respatini Kusumastuti (Iin), janda kang duwé anak loro, pengusaha kafe lan katering, sing tau dadi dhosèn seni pertunjukan ing Institut Kesenian Jakarta. Ray lan Dewi resmi cerai 24 Agustus 2004.[2] Ray banjur nikah karo Iin pertengahan Oktober 2004.[3]

Karier[besut | besut sumber]

Nalika enom, wong getih Maluku iki duwé gegayuhan dadi aktor, déning ngejar impian, Ray neruske kuliah ingInstitut Kesenian Jakarta 1977, sak angkatan karo Deddy Mizwar lan Didik Nini Thowok. Dhèwèké lulus taun 1988. Film perdana Ray duwé judhul Majalah Gadis arahan sutradara Nya' Abbas Akup. Sajrone filem iki Ray ketemu karo Dewi Yull, garwa pertamae. Sak marine iku Ray main ana ing filem Kabut Ungu di Bibir Pantai, Dukun Ilmu Hitam (1981), Sejuta Serat Sutra (1982), Darah dan Makutha (1983), Tirai Kasih, Secangkir Kopi Pahit, Hati Seorang Perawan, Pelangi di Balik Awan, Kerikil-Kerikil Tajam, Kabut Perkawinan (1984).

Prastawa filem Noesa Penida (1988) garapan Galeb Husen lan ditulis Asrul Sani iki, Ray dinominasikno dadi aktor paling apik ana ing FFI 1989. kaliyan mane Noesa Penida, Ray tau dinominasikno marang pitu wektu ing ajang sing padha, ya iku liwat filem Ponirah Terpidana (FFI 1984), Secangkir Kopi Pahit (FFI1985), Kerikil-Kerikil Tajam (FFI 1985), Opera Jakarta (FFI 1986), Tatkala Mimpi Berakhir (FFI 1988), lan Jangan Bilang Siapa-Siapa (FFI 1990).

Filmografi[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Sinetron[besut | besut sumber]

Drama[besut | besut sumber]

Sitkom[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]