Dewi Yull

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dewi Yull

Dewi Yull (lair ing Cirebon, Indonésia, 10 Mèi 1961; umur 58 taun; duwé jeneng asli Raden Ayu Dewi Pujiati) iku penyanyi lan aktris kang misuwur asalé saka Indonésia.[1] Dewi Yull asalé saka kutha pasisir pasisir Cirebon.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Nalika taun 1977 Dewi Yull mèlu lomba nyanyi Penyanyi Nasional Tingkat Nasional.[1] Ing lomba iku Dewi Yull éntuk juwara siji ing tingkat provinsi Jawa Kulon) lan éntuk juwara papat ing tingkat nasional.[1] Dewi Yull juwara papat sawisé Hetty Koes Endang (Jakarta), Melly Goeslaw/Diana Nasution (Jakarta), lan Ira Puspita (Jawa Wétan).[1]

Dewi Yull uga aktif ing sinétron lan filem.[1] Dhèwèké dadi bintang ing sinétron Losmen lan filem Kembang Kertas uga Penyesalan Seumur Hidup.[1] Saliyané filem, Dewi Yull uga bisa nyanyi.[1] Dewi Yull kerep dhuét karo Broery Pesolima lan dianggep pasangan panggung kang serasi.[1]

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Taun 1979 Dewi Yull tinemu Titiek Puspa karo aktor Ray Sahetapy ing filem Gadis.[2] Sawisé iku Dewi Yull banjur nikah karo Ray.[2] Saka dhaupe karo Ray, Dewi Yull nduwé anak kang cacahé papat. Sawisé 24 taun nikah lan yasa kulawarga, Dewi Yull lan Ray Sahetapy banjur pisahan kanthi apik ing taun 2004. Dewi Yull pisah karo Ray amarga Ray seneng karo kanca kuliyah kang biyèn kuliyah ing IKJ.[2] Déné wong wadon kang disenengi Ray iki nduwé gelar profesor ing IKJ, jenengé ya iku Sri Respatini Kusumastuti utawa biyasa diundang Iin.[2]

Album[besut | besut sumber]

Album kang digawé Dewi Yull.[2]

  • Kau Bukan Dirimu
  • Kini Baru Kau Rasa
  • Kau Dan Aku Sama
  • Jangan Ada Dusta Di antara Kita
  • Rindu Yang Terlarang
  • " Juta-Juta Ada "
  • " Kasihku "
  • " Datang Menjelang "

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang digawé Dewi Yull.[2]

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang dibintangi Dewi Yull.[2]

  • Laserin

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Dewi Yull.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i selebriti.kapanlagi.com(dipunudhuh tanggal 6 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)