The Raid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Raid
The Raid Poster.JPG
Poster rilis di TIFF 2011
Disutradarani Gareth Evans
Diprodhuseri Ario Sagantoro
Ditulis déning Gareth Evans
Dibintangi Iko Uwais, Ray Sahetapy, Joe Taslim, Donny Alamsyah, Yayan Ruhian, Pierre Gruno, Tegar Satrya
Dimusiki Fajar Yuskemal, Aria Prayogi (edisi TIFF 2011 dan perdana Indonésia); Mike Shinoda, Joseph Trapanese (edisi Sundance 2012 dan perdana AS/internasional)
Sinématografi Matt Flannery
Dibesut déning Gareth Evans
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Celluloid Nightmares
(Seluruh donya)
Sony Pictures Classics
(Amérika)
Tanggal metu
  • 8 Sèptèmber 2011 (2011-09-08) (TIFF)
  • 21 Maret 2012 (2012-03-21) (Indonésia)
  • 22 Maret 2012 (2012-03-22) (Ostrali)
  • 23 Maret 2012 (2012-03-23) (Amérika)
Suwéné
101 menit
Nagara Indonésia Indonésia
Basa Indonésia

The Raid (sakderenge diedarake: Serbuan Maut[1]) ya iku filem aksi seni bela diri saka Indonésia kang disutradarani Gareth Evans laan dibintangi Iko Uwais. wiwit dipublikasiake wonten ing Festival Film Internasional Toronto (Toronto International Film Festival, TIFF) 2011 dadi filem pembuka tumrap kategori Midnight Madness, para kritikus lan panonton muji filem mau kaduwé salah sawijining filem aksi terapik sawisé pirang-pirang taun sakderenge.[2][3][4][5][6][7] banjur meroleh penghargaan The Cadillac People's Choice Midnight Madness Award[8]. kapilihe filem iki kanggo diputer anan ing purang-pirang festival filem internasional sawisé, kaya Festival Film Internasional Dublin Jameson (Irlandia), Festival Film Glasgow (Sekotlan), Festival Film Sundance (Utah, AS), South by Southwest Film (SXSW, di Austin, Texas, AS), lan Festival Film Busan (Koréa Kidul), andadiake filem iku kados filem komersial produksi Indonésia kapisan kang paling kasil ing tingkat donya.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]