The Raid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
The Raid
The Raid Poster.JPG
Poster rilis di TIFF 2011
DisutradaraniGareth Evans
DiprodhuseriArio Sagantoro
Ditulis déningGareth Evans
DibintangiIko Uwais, Ray Sahetapy, Joe Taslim, Donny Alamsyah, Yayan Ruhian, Pierre Gruno, Tegar Satrya
DimusikiFajar Yuskemal, Aria Prayogi (edisi TIFF 2011 dan perdana Indonésia); Mike Shinoda, Joseph Trapanese (edisi Sundance 2012 dan perdana AS/internasional)
SinématografiMatt Flannery
Dibesut déningGareth Evans
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningCelluloid Nightmares
(Seluruh donya)
Sony Pictures Classics
(Amérika)
Tanggal metu
  • 8 Sèptèmber 2011 (2011-09-08) (TIFF)
  • 21 Maret 2012 (2012-03-21) (Indonésia)
  • 22 Maret 2012 (2012-03-22) (Ostrali)
  • 23 Maret 2012 (2012-03-23) (Amérika)
Suwéné
101 menit
NagaraIndonésia Indonésia
BasaIndonésia

The Raid (sakderenge diedarake: Serbuan Maut[1]) ya iku filem aksi seni bela diri saka Indonésia kang disutradarani Gareth Evans laan dibintangi Iko Uwais. wiwit dipublikasiake wonten ing Festival Film Internasional Toronto (Toronto International Film Festival, TIFF) 2011 dadi filem pembuka tumrap kategori Midnight Madness, para kritikus lan panonton muji filem mau kaduwé salah sawijining filem aksi terapik sawisé pirang-pirang taun sakderenge.[2][3][4][5][6][7] banjur meroleh penghargaan The Cadillac People's Choice Midnight Madness Award[8]. kapilihe filem iki kanggo diputer anan ing purang-pirang festival filem internasional sawisé, kaya Festival Film Internasional Dublin Jameson (Irlandia), Festival Film Glasgow (Sekotlan), Festival Film Sundance (Utah, AS), South by Southwest Film (SXSW, di Austin, Texas, AS), lan Festival Film Busan (Koréa Kidul), andadiake filem iku kados filem komersial produksi Indonésia kapisan kang paling kasil ing tingkat donya.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Adhie Ichsan. Alasan Produser Tak Lagi Pakai Judul 'Serbuan Maut'. - detikhot. Edisi Rabu, 28 Sept. 2011. Diunduh 26 Maret 2012.
  2. "Toronto 2011: 'The Raid' Starts Midnight Madness on a Butt-Kicking Note". Hollywood Reporter. Dibukak ing 2011-09-12.
  3. "TIFF 2011: THE RAID WILL KICK YOU IN THE HEAD AND MAKE YOU LIKE IT". Twitch Film. Dibukak ing 2011-09-09.
  4. "Watch: Red Band Trailer For 'The Raid' – The Best Kick-Ass Action Movie I've Seen in Years [TIFF 2011]". /Film. Dibukak ing 2011-09-12.
  5. "Toronto Review: 'The Raid' - One of the Best Action Movies in Years!". firstshowing. Dibukak ing 2011-09-12.
  6. "Anton Sirius With His First TIFF 2011 Report, Asskicking Edition! THE RAID! KILLER ELITE!". AICN. Dibukak ing 2011-09-14.
  7. "TIFF 2011 Review: 'The Raid', Quite possibly the action film of the year". MSN Entertainment. Dibukak ing 2011-09-14.
  8. The Raid. Gareth Evans. Winner: The Cadillac People's Choice Midnight Madness Award

Pranala njaba[besut | besut sumber]