The Raid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Raid
The Raid Poster.JPG
Poster rilis di TIFF 2011
DisutradaraniGareth Evans
DiprodhuseriArio Sagantoro
Ditulis déningGareth Evans
DibintangiIko Uwais, Ray Sahetapy, Joe Taslim, Donny Alamsyah, Yayan Ruhian, Pierre Gruno, Tegar Satrya
DimusikiFajar Yuskemal, Aria Prayogi (edisi TIFF 2011 dan perdana Indonésia); Mike Shinoda, Joseph Trapanese (edisi Sundance 2012 dan perdana AS/internasional)
SinématografiMatt Flannery
Dibesut déningGareth Evans
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningCelluloid Nightmares
(Seluruh donya)
Sony Pictures Classics
(Amérika)
Tanggal metu
  • 8 Sèptèmber 2011 (2011-09-08) (TIFF)
  • 21 Maret 2012 (2012-03-21) (Indonésia)
  • 22 Maret 2012 (2012-03-22) (Ostrali)
  • 23 Maret 2012 (2012-03-23) (Amérika)
Suwéné
101 menit
NagaraIndonésia Indonésia
BasaIndonésia

The Raid (sakderenge diedarake: Serbuan Maut[1]) ya iku filem aksi seni bela diri saka Indonésia kang disutradarani Gareth Evans laan dibintangi Iko Uwais. wiwit dipublikasiake wonten ing Festival Film Internasional Toronto (Toronto International Film Festival, TIFF) 2011 dadi filem pembuka tumrap kategori Midnight Madness, para kritikus lan panonton muji filem mau kaduwé salah sawijining filem aksi terapik sawisé pirang-pirang taun sakderenge.[2][3][4][5][6][7] banjur meroleh penghargaan The Cadillac People's Choice Midnight Madness Award[8]. kapilihe filem iki kanggo diputer anan ing purang-pirang festival filem internasional sawisé, kaya Festival Film Internasional Dublin Jameson (Irlandia), Festival Film Glasgow (Sekotlan), Festival Film Sundance (Utah, AS), South by Southwest Film (SXSW, di Austin, Texas, AS), lan Festival Film Busan (Koréa Kidul), andadiake filem iku kados filem komersial produksi Indonésia kapisan kang paling kasil ing tingkat donya.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]