The Raid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Raid
The Raid Poster.JPG
Poster rilis di TIFF 2011
Juru arah Gareth Evans
Juru gawé Ario Sagantoro
Juru tulis Gareth Evans
Juru paraga Iko Uwais, Ray Sahetapy, Joe Taslim, Donny Alamsyah, Yayan Ruhian, Pierre Gruno, Tegar Satrya
Juru musik Fajar Yuskemal, Aria Prayogi (edisi TIFF 2011 dan perdana Indonésia); Mike Shinoda, Joseph Trapanese (edisi Sundance 2012 dan perdana AS/internasional)
Sinématografi Matt Flannery
Juru besut Gareth Evans
Kongsi
panggawé
Juru dum Celluloid Nightmares
(Seluruh dunia)
Sony Pictures Classics
(Amerika)
Tanggal babar
  • 8 Sèptèmber 2011 (2011-09-08) (TIFF)
  • 21 Maret 2012 (2012-03-21) (Indonésia)
  • 22 Maret 2012 (2012-03-22) (Australia)
  • 23 Maret 2012 (2012-03-23) (Amerika)
Suwé
101 menit
Nagara Flag of Indonesia.svg Indonésia
Basa Indonésia

The Raid (sakderenge diedarake: Serbuan Maut[1]) ya iku film aksi seni bela diri saka Indonésia kang disutradarani déning Gareth Evans laan dibintangi déning Iko Uwais. wiwit dipublikasiake wonten ing Festival Film Internasional Toronto (Toronto International Film Festival, TIFF) 2011 dadi film pembuka tumrap kategori Midnight Madness, para kritikus lan panonton muji film kasebut kaduwé salah sawijining film aksi terapik sakwise pirang-pirang tahun sakderenge.[2][3][4][5][6][7] banjur meroleh penghargaan The Cadillac People's Choice Midnight Madness Award[8]. kapilihe film iki kanggo diputer anan ing purang-pirang festival film internasional sakwise, kaya Festival Film Internasional Dublin Jameson (Irlandia), Festival Film Glasgow (Skotlandia), Festival Film Sundance (Utah, AS), South by Southwest Film (SXSW, di Austin, Texas, AS), lan Festival Film Busan (Korea Selatan), andadiake film iku kados film komersial produksi Indonésia kapisan kang paling kasil ing tingkat donya.

Chatetan Suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=The_Raid&oldid=1051662"