The Raid

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
The Raid
The Raid Poster.JPG
Poster rilis di TIFF 2011
Sutradhara Gareth Evans
Prodhuser Ario Sagantoro
Panulis Gareth Evans
Paraga Iko Uwais, Ray Sahetapy, Joe Taslim, Donny Alamsyah, Yayan Ruhian, Pierre Gruno, Tegar Satrya
Pamusik Fajar Yuskemal, Aria Prayogi (edisi TIFF 2011 dan perdana Indonésia); Mike Shinoda, Joseph Trapanese (edisi Sundance 2012 dan perdana AS/internasional)
Sinématografi Matt Flannery
Pambesut Gareth Evans
Kumpeni
pamrodhuksi
Dhistributhor Celluloid Nightmares
(Seluruh dunia)
Sony Pictures Classics
(Amerika)
Surya babaran
  • 8 Sèptember 2011 (2011-09-08) (TIFF)
  • 21 Maret 2012 (2012-03-21) (Indonésia)
  • 22 Maret 2012 (2012-03-22) (Australia)
  • 23 Maret 2012 (2012-03-23) (Amerika)
Wektu main
101 menit
Nagara Flag of Indonesia.svg Indonésia
Basa Indonésia

The Raid (sakderenge diedarake: Serbuan Maut[1]) ya iku film aksi seni bela diri saka Indonésia kang disutradarani déning Gareth Evans laan dibintangi déning Iko Uwais. wiwit dipublikasiake wonten ing Festival Film Internasional Toronto (Toronto International Film Festival, TIFF) 2011 dadi film pembuka tumrap kategori Midnight Madness, para kritikus lan panonton muji film kasebut kaduwé salah sawijining film aksi terapik sakwise pirang-pirang tahun sakderenge.[2][3][4][5][6][7] banjur meroleh penghargaan The Cadillac People's Choice Midnight Madness Award[8]. kapilihe film iki kanggo diputer anan ing purang-pirang festival film internasional sakwise, kaya Festival Film Internasional Dublin Jameson (Irlandia), Festival Film Glasgow (Skotlandia), Festival Film Sundance (Utah, AS), South by Southwest Film (SXSW, di Austin, Texas, AS), lan Festival Film Busan (Korea Selatan), andadiake film iku kados film komersial produksi Indonésia kapisan kang paling kasil ing tingkat donya.

Chatetan Suku[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=The_Raid&oldid=1051662"