Iko Uwais

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Iko Uwais jeneng asline Uwais Qorny, lair 12 Februari 1983 Jakarta, penggaweane aktor, koreografer, atlet.[1] Wiwit cilik Iko Uwais wis nekuni bela diri Pencak silat, Iko Uwais sinau ilmu bela diri karo pakdene sing jenenge Tiga Berantai aliran Silat Betawi. Iko Uwais dadi ahli bela diri pencak silat lan dadi juara 3 turnamen pencak silat DKI Jakarta tahun 2013, sakwise dadi juara 3 Iko Uwais buktike dadi pesilat sing paling apik ing kejuaraan Silat Nasional kategori demonstrasi taun 2005. Iko Uwais duweni ciri yaiku nduweni pasuryan kang bagus, awake duwur lan atletis.

Babad urip[besut | besut sumber]

Saka Truk Nganti Dadi Aktor Terkenal

Iko Uwais ora mung seneng pencak silat nanging seneng dolanan bal, Iko Uwais sempet dadi pemain bal ing liga-B klub Indonesia nanging ora suwe mandek merga bangkrut . Iko Uwais fokus nyang pencak silat terus Iko Uwais bisa menyang luar negeri kayata Inggris, Perancis, Rusia, Kamboja, Laos kanggo mragake bela diri pencak silat. Sakdurunge deweke terkenal kaya saiki Iko Uwais pernah nyambet gawe ing perusahaan telekomunikasi dadi supir truk kanggo nyukupi urip sedinane. Mulai berkarier dadi aktor filem laga saka deweke ngerti seni peran pas ana sutradara asal Wales yaiku Gareth Evans niliki tempat latian pencak silat Iko Uwais, Gareth Evans lagi gawe filem dokumentar sing ana hubungane karo bela diri pencak silat. Pas Gareth Evans nglakoni perekaman weruh keahlian sing diduweni Iko Uwais lan tertarik nyang Iko Uwais tinimbang nyang kanca-kanca liyane. Banjur Gareth Evans nawarke nyang Iko Uwais dadi peran utama ing filem sing digawe Gareth Evans yaiku Merantau. Iko Uwais langsung nrima tawaran saka Gareth Evans lan seneng banget senadyan awake dewek nembe melu seni peran. Iko Uwais langsung tanda tangan kontrak 5 taun ing omah produksi Gareth Evans, filem Merantau sing digawe Gareth Evans yaiku filem sing akeh adegan pertarungan pencak silat. filem Merantau dadi sukses lan laris ing dunya pasaran filem senadyan Iko Uwais nembe pertama melu dadi peran utama, adegan sing dilakoni Iko Uwais apik lan lancar, ananging Iko Uwais kangelan ing basane sing digunakake basa Sumatera Barat merga Iko Uwais wong Betawi asli. Ing pangerten pisanan ing akting ing Merantau, Iko Uwais main peran minangka pemuda Minang, ing ngendi dheweke sinau ing Minang Tiger Silat (gaya harimau sumatera) khas saka Guru Silat, Edwel Yusri Datuk Rajo Gampo Alam. "Merantau" dirilis ing Indonesia nalika tanggal 6 Agustus 2009. filem kasebut ditampilke ing Puchon Festival filem Fantastis Internasional Puchon, Korea Selatan lan Fest Fantastic ing Austin, Texas kanthi review positif. Merantau menangke penghargaan Best filem ing Action Fest 2010.

Aktor Indonesia sing Terkenal ing Hollywood[besut | besut sumber]

Lajeng filem sing ndadekake Iko Uwais dadi tambah terkenal ing dunya seni peran ing Hollywoodya yaiku filem The Raid Redemption, ing filem iki Iko Uwais dadi tokoh polisi jenenge Rama sing ahli bela diri pencak silat lan dirilis taun 2012. filem iki jebul sukses banget, akeh kritikus sing ngritik yen filem The Raid filem bela diri sing paling apik. Ing filem The Raid Iko Uwais meranke dadi koreografer bareng aktor liayane yaiku Yayan Ruhian.

Ing taun 2012 Iko Uwais nikah karo penyanyi Audy Item tanggal 25 Juni 2012, saka pernikahane Iko Uwais dikaruniani anak jenenge Atreya Syahla Putri Uwais. Lajeng filem The Raid II digawe lan pemain utamane tetep Iko Uwais dadi tokoh Rama, iki filem sing ndadekake jenenge terkenal ing dunya filem Internasional. filem The Raid II utawa The Raid Retaliation dirilis taun 2014, filem iki juga sukses kaya filem kaya filem-filem sakdurunge.

Iko Uwais sempet main filem Man Of Tai Chi garapan Keanu Reeves dadi pemain pendukung ing filem kasebut. Sakwise sukses ing filem The Raid I lan The Raid II, Iko Uwais oleh tawaran main filem Star Wars: The Force Awakens garapan sutradara J.J Abrams. filem kasebut dirilis akhir taun 2015, ing filem Star Wars Iko Uwais meranke dadi Ranzoo Qin-Fee, salah siji tokoh antagonis sing pinter bela diri ing filem Star Wars.

Menurut wong-wong Iko Uwais aktor Indonesia sing sukses lan bisa gawa nama Indonesia nyang Internasional ing dunya prfileman lan mampu ngenalke bela diri pencak silat ing Internasional. Iko Uwais pernah dadi tokoh ing filem: Merantau (2009), Man Of Tai Chi (2013), The Raid 2: Berandal (2014), Star Wars: The Force Awakens (2015), Headshot (2016), Beyond Skyline (2017), The Night Comes For US (2018), Triple Treat (2018), Mile 22 (2018).

filem anyar sing dilakoni Iko Uwais saiki sing arep tayang 12 Juli 2019 yaiku filem 'Stuber' iki filem jenis action comedy sing diproduksi 20th Century Fox. Pelopor filem 'Stuber' nyedhiyakake Dave Bautista lan Iko Uwais ing setelan lan gaya jaran bela dhiri.filem kasebut diarahake dening sutradara Michael Dowse nggawa crita panggedhene taksi Uber sing tiba-tiba kejiret ing nggolek pidana bebarengan karo penumpang sing dadi perwira polisi. Lintang filem ya kuwi Dave Bautista lan Karen Gillan sing main ing Nebula ing Marvel Cinematic Universe.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Wink (2017-12-22). "Biografi Iko Uwais - Dari Supir Truk Hingga Menjadi Aktor Laga Holywood". BiografiKu.com | Profil dan Biografi Tokoh Terkenal (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-05-21. 
  2. Octafiani, Devy. "Aksi Iko Uwais Bareng Dave Bautista dalam 'Stuber' Tayang Juli 2019". detikhot. Dijupuk 2019-05-21.