Prijedor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
 
Prijedor
Приједор
Coat of arms of  
Coat of arms
Lokasi Prijedor ing Bosnia-Herzegovina
Lokasi Prijedor ing Bosnia-Herzegovina
Coordinates: Cithakan:Country abbreviation 44°58′N 16°43′E / 44.967°N 16.717°E / 44.967; 16.717
Nagara Bosnia-Herzegovina
Government
 • Walikutha Marko Pavić (DNS) [1]
Area
 • Total 833 km2 (322 sq mi)
Population (1991)
 • Total 112.470
 • Municipality 119.000
Time zone CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Area code(s) 52
Website www.opstinaprijedor.org

Prijedor (Sirilik: Приједор) iku sawijining kutha lan munisipalitas ing lor-kulon Bosnia-Herzegovina, dumunung ing pérangan Republika Srpska. Prijedor minangka kutha paling gedhé kaloro ingRepublika Srpska sawisé Banja Luka.

Geografi[besut | besut sumber]

Prijedor dumunung ing sisih lor-kulon Republika Srpska, Bosnia-Herzegovina, ing gisiking Kali Sana lan Gomjenica land ing pèrèng gunung Kozara. Jembar wewengkon 833 km² (322 sq mi). Kutha iki dumunung ing koordinat 44°N lan 16°W saka Greenwhich, ing elevasi 135 m. 2 km (1 mi) sajabaning kutha, arah ka lor-wétan, dhataran tansaya munggah tumuju pagunungan Kozara. Dhataran kang warata ing Prijedor dumadi saka dhataran alluvial kang kawangun déning Kali Sana lan anak-anak kaliné ing pinggira pabukitan Gunung Kozara sisih kidul-kulon.

Lokasi[besut | besut sumber]

Bosanska Kostajnica (60 km),
Zagreb (173 km),
Wina (547 km)
Bos./Koz. Dubica (33 km) Gradiška (90 km),
Budapest (474 km)
Novi Grad (32 km) Brosen windrose.svg Kozarac (13 km),
Omarska (20 km),
Beograd (336 km)
Ljubija (8 km),
Trieste (412 km)
Sanski Most (33 km) Banja Luka (48 km),
Sarajevo (250 km)

Demografi[besut | besut sumber]

1910[besut | besut sumber]

Miturut data sènsus taun1910, padunung Prijedor distrik mayoritas (59.08%) dumadi saka suku Serbia kang agamané Kristen Ortodhoks.


1971-1981-1991[besut | besut sumber]

Miturut data sènsus padunung Prijedor dumadi saka:

Taun total Serbs Muslim Kroat Yugoslav Liya
~1971~ 97.921 46.487 (47,47%) 39.190 (40,02%) 8.845 (9,03%) 1.458 (1,48%) 1.941 (2,00%)
~1981~ 108.868 45.279 (41,59%) 42.129 (38,69%) 7.297 (6,70%) 10.556 (9,69%) 3.607 (3,33%)
~1991~ 112.543 47.581 (42,27%) 49.351 (43,85%) 6.316 (5,61%) 6.459 (5,73%) 2.836 (2,54%)

Kutha Prijedor dhéwé ing taun 1991 nduwèni padunung 34,635, kalebu:

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prijedor&oldid=974589"