Prijedor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
 
Prijedor
Приједор
Coat of arms of  
Coat of arms
Lokasi Prijedor ing Bosnia-Herzegovina
Lokasi Prijedor ing Bosnia-Herzegovina
Nagara Bosnia-Herzegovina
Papréntahan
 • Walikutha Marko Pavić (DNS) [1]
Laladan
 • Gunggung 833 km2 (322 sq mi)
Cacah warga (1991)
 • Gunggung 112.470
 • Municipality 119.000
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe laladan 52
Situs wèb www.opstinaprijedor.org

Prijedor (Sirilik: Приједор) iku sawijining kutha lan munisipalitas ing lor-kulon Bosnia-Herzegovina, dumunung ing pérangan Republika Srpska. Prijedor minangka kutha gedhé dhéwé kaloro ingRepublika Srpska sawisé Banja Luka.

Géografi[besut | besut sumber]

Prijedor dumunung ing sisih lor-kulon Republika Srpska, Bosnia-Herzegovina, ing gisiking Kali Sana lan Gomjenica land ing pèrèng gunung Kozara. Jembar wewengkon 833 km2 (322 sq mi). Kutha iki dumunung ing koordinat 44°N lan 16°W saka Greenwhich, ing elevasi 135 m. 2 km (1 mi) sajabaning kutha, arah ka lor-wétan, dhataran tansaya munggah tumuju pagunungan Kozara. Dhataran kang warata ing Prijedor dumadi saka dhataran alluvial kang kawangun déning Kali Sana lan anak-anak kaliné ing pinggira pabukitan Gunung Kozara sisih kidul-kulon.

Lokasi[besut | besut sumber]

Bosanska Kostajnica (60 km),
Zagreb (173 km),
Wina (547 km)
Bos./Koz. Dubica (33 km) Gradiška (90 km),
Budapest (474 km)
Novi Grad (32 km) Brosen windrose.svg Kozarac (13 km),
Omarska (20 km),
Beograd (336 km)
Ljubija (8 km),
Trieste (412 km)
Sanski Most (33 km) Banja Luka (48 km),
Sarajevo (250 km)

Dhémografi[besut | besut sumber]

1910[besut | besut sumber]

Miturut data sènsus taun1910, sing ndunungi Prijedor distrik mayoritas (59.08%) dumadi saka suku Serbia kang agamané Kristen Ortodhoks.


1971-1981-1991[besut | besut sumber]

Miturut data sènsus sing ndunungi Prijedor dumadi saka:

Taun total Serbs Muslim Kroat Yugoslav Liya
~1971~ 97.921 46.487 (47,47%) 39.190 (40,02%) 8.845 (9,03%) 1.458 (1,48%) 1.941 (2,00%)
~1981~ 108.868 45.279 (41,59%) 42.129 (38,69%) 7.297 (6,70%) 10.556 (9,69%) 3.607 (3,33%)
~1991~ 112.543 47.581 (42,27%) 49.351 (43,85%) 6.316 (5,61%) 6.459 (5,73%) 2.836 (2,54%)

Kutha Prijedor dhéwé ing taun 1991 sing ndunungi 34,635, kalebu:

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]