Sanski Most

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sanski Most
Сански Мост
Coat of arms of Sanski Most
Coat of arms
Lokasi Sanski Most ing Bosnia-Herzegovina.
Lokasi Sanski Most ing Bosnia-Herzegovina.
Nagara Bosnia lan Hércegovina
Pamaréntahan
 • Municipality presidentSanjin Halimović (SDA)
Laladan
 • Gunggung781 km2 (302 sq mi)
Cacah warga (1991 census)
 • Gunggung60.307
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Kodhe laladan+387 37
Situs wèbhttp://www.sanskimost.com.ba

Sanski Most iku kutha lan munisipal ing lor-kulon Bosnia-Herzegovina. Kutha iki dumunung ing pinggiré Kali Sana ing Bosanska Krajina, antara Prijedor lan Ključ. Sacara administratif kutha iki minangka péranganing Kanton Una-Sana ing Federasi Bosnia Herzegovina.

Sajarah[besut | besut sumber]

Sajeroning Perang Bosnia, Sanski Most dikuwasani déning wadyabala Serbia Bosnia saka Republika Srpska, lan ana ing sangisoré kontrol Serbia Bosnia wiwit mangsa semi taun 1992 nganti 1995. Salawasé iku, akèh sing ndunungi ètnik non-Serb ngungsi utawa diusir peksa metu saka kana. Ing sasi Oktober 1995, kutha iki dikuwasani déning wadyabala Bosnia-Herzegovina, ngadhepi pungkasané perang. Bab iki njalari sing ndunungi Serb padha ngungsi.[1]

Ing taun 2004, Oštra Luka dipisah saka Sanski Most dadi tlatah dhéwé ana ing sangisoré Republika Srpska.

Dhémografi[besut | besut sumber]

Ethnic Composition
Taun Serb  % Muslim  % Kroat  % Yugoslav  % Liya  % Total
1961 19,156 48.52% 12,350 31.28% 4,844 12.27% 3,014 7.63% % 39,483
1971 30,422 48,98% 24,839 39,99% 6,307 10,15% 195 0,31% 339 0,57% 62,102
1981 26,619 42.61% 27,083 43.36% 5,314 8.51% 2,936 4.70% % 62,467
1991 25,363 42.05% 28,136 46.65% 4,322 7.16% 1,247 2.06% 1,239 2.08% 60,307

Jembar wewengkon munisipal luwih amba sawisé taun 1961. Amarga saka iku tuwuhing populasi rada nambah.

Kutha Sanski Most dhéw duwé 17,144 sing ndunungi taun 1991.

2005[besut | besut sumber]

Ing taun 2005, 89% populasi saka ètnik Bosniak.

Sport[besut | besut sumber]

Klub bal-balan lokal ya iku NK Podgrmeč.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ICTY

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]

Cithakan:Kanton Una Sana Cithakan:Pamérangan pulitik Bosnia-Herzegovina

Koordinat: 44°46′N 16°40′E / 44.767°N 16.667°E / 44.767; 16.667