Pratélan Badan Usaha Milik Negara Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pratélan Badan Usaha Milik Negara Indonésia.[1]

Saiki[besut | besut sumber]

BUMN dibagi dadi 14 sektor, ya iku;

Bab Akomodasi lan panyiapan panganan lan wedang[besut | besut sumber]

  • Hotel Indonesia
  • PT Hotel Indonesia Natour (Persero)

Bab Industri pangolahan[besut | besut sumber]

Bab Informasi lan telekomunikasi[besut | besut sumber]

Bab Jasa dhuit lan asuransi[besut | besut sumber]

  • PT Asuransi Sosial Angkatan Bersenjata Republik Indonesia (Persero)
  • PT Asuransi Ekspor Indonesia (Persero)
  • PT Asuransi Kredit Indonesia (Persero)
  • PT Bahana PUI (Persero)
  • PT Bank Negara Indonesia (Persero) Tbk
  • PT Bank Rakyat Indonesia (Persero) Tbk
  • PT Bank Tabungan Negara (Persero) Tbk
  • PT Danareksa (Persero)
  • Perum Jaminan Kredit Indonesia
  • PT Jasa Raharja (Persero)
  • PT Asuransi Jasa Indonesia (Persero)
  • PT Asuransi Jiwasraya (Persero)
  • PT Kliring Berjangka Indonesia (Persero)
  • PT Bank Mandiri (Persero) Tbk
  • PT PANN Multi Finance (Persero)
  • PT Pegadaian (Persero)
  • PT Permodalan Nasional Madani (Persero)
  • PT Perusahaan Pengelola Aset (Persero)
  • PT Reasuransi Umum Indonesia (Persero)
  • PT Taspen (Persero)
  • AJB Bumiputera

Bab Jasa profesional, ilmiah lan teknis[besut | besut sumber]

  • PT Bina Karya (Persero)
  • PT Biro Klasifikasi Indonesia (Persero)
  • PT Energy Management Indonesia (Persero)
  • PT Indah Karya (Persero)
  • PT Indra Karya (Persero)
  • PT Sucofindo (Persero)
  • PT Survai Udara Penas (Persero)
  • PT Surveyor Indonesia (Persero)
  • PT Virama Karya (Persero)
  • PT Yodya Karya (Persero)

Bab Konstruksi utawa pembangunan[besut | besut sumber]

  • PT Adhi Karya (Persero) Tbk
  • PT Amarta Karya (Persero)
  • PT Brantas Abipraya (Persero)
  • PT Hutama Karya (Persero)
  • PT Istaka Karya (Persero)
  • Perum Pembangunan Perumahan Nasional
  • PT Pembangunan Perumahan (Persero) Tbk
  • PT Waskita Karya (Persero) Tbk
  • PT Wijaya Karya (Persero) Tbk
  • PT Nindya Karya (Persero)
  • PT Intermulti (Persero)

Bab banyu, pangolahan sampah, lan daur ulang[besut | besut sumber]

Bab Informasi lan telekomunikasi[besut | besut sumber]

Bab Dodolan gedhé lan écéran[besut | besut sumber]

  • PT PP Berdikari (Persero)
  • Perum Bulog
  • PT Perusahaan Perdagangan Indonesia (Persero)
  • PT Sarinah (Persero)

Bab tambang lan galian[besut | besut sumber]

  • PT Aneka Tambang (Persero) Tbk
  • PT Tambang Batubara Bukit Asam (Persero) Tbk
  • PT Indonesia Asahan Aluminium (Persero)
  • PT Pertamina (Persero)
  • PT Timah (Persero) Tbk

Bab tani, wana, lan iwak[besut | besut sumber]

  • Perum Kehutanan Negara
  • Perum Perikanan Indonesia
  • PT Perikanan Nusantara (Persero)
  • PT Pertani (Persero)
  • PT Perkebunan Nusantara III (Persero)
  • PT Rajawali Nusantara Indonesia (Persero)
  • PT Sang Hyang Seri (Persero)

Bab Réal éstaté[besut | besut sumber]

  • PT TWC Borobudur, Prambanan dan Ratu Boko (Persero)
  • PT Bali Tourism & Development Corporation (Persero)

Bab Transportasi lan gudhang[besut | besut sumber]

  • Perum Lembaga Penyelenggara Pelayanan Navigasi Penerbangan Indonesia
  • PT Angkasa Pura I (Persero)
  • PT Angkasa Pura II (Persero)
  • PT ASDP Indonesia Ferry (Persero)
  • PT Bhanda Ghara Reksa (Persero)
  • Perum DAMRI
  • PT Djakarta Lloyd (Persero)
  • PT Garuda Indonesia (Persero) Tbk
  • PT Jasa Marga (Persero) Tbk
  • PT Kawasan Berikat Nusantara (Persero)
  • PT Kereta Api Indonesia (Persero)
  • PT Kawasan Industri Medan (Persero)
  • PT Kawasan Industri Makassar (Persero)
  • PT Kawasan Industri Wijaya Kusuma (Persero)
  • PT Pengembangan Daerah Industri Pulau Batam (Persero)
  • PT Pelabuhan Indonesia I (Persero)
  • PT Pelabuhan Indonesia II (Persero)
  • PT Pelabuhan Indonesia III (Persero)
  • PT Pelabuhan Indonesia IV (Persero)
  • PT Pelayaran Nasional Indonesia (Persero)
  • PT Pos Indonesia (Persero)
  • Perum Pengangkutan Penumpang Djakarta
  • PT Varuna Tirta Prakasya (Persero)

Bab Patungan minoritas[besut | besut sumber]

  • PT Socfindo[2]
  • PT Asean Bintulu Fertilizer
  • PT Surabaya Industrial Estate Rungkut
  • PT Jakarta Industrial Estate Pulogadung[3]
  • PT Rekayasa Industri[4]
  • PT Prasadha Pamunah Limbah Industri[5][6]
  • PT Atmindo[5]
  • PT Intirub[5]
  • PT Jakarta International Hotels Development Tbk[5]
  • PT Kertas Blabak[5]
  • PT Kertas Basuki Rachmat[5]

Bekas[besut | besut sumber]

  • PT Bahtera Adhiguna, malik status dadi anak perusahaan  PT Perusahaan Listrik Negara (Persero).
  • PT Industri Soda Indonesia (Persero), dibubarké wiwit taun 2008
  • PT Bank Ekspor Indonesia (Persero), ganti status dadi Lembaga Pembiayaan Ekspor Indonesia.
  • PT Merpati Nusantara Airlines, mandheg wiwit taun 2014
  • PT Perkebunan I (Persero),ganti status dadi PT Perkebunan Nusantara I (Persero).
  • PT Perkebunan II (Persero), didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara II (Persero).
  • PT Perkebunan III (Persero), didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara III (Persero).
  • PT Perkebunan IV (Persero), didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara III (Persero).
  • PT Perkebunan V (Persero), didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara III (Persero).
  • PT Perkebunan VI (Persero), didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara IV (Persero).
  • PT Perkebunan VII (Persero), didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara IV (Persero).
  • PT Perkebunan VIII (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara IV (Persero).
  • PT Perkebunan IX (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara II (Persero).
  • PT Perkebunan X (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara VII (Persero).
  • PT Perkebunan XI (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara VIII (Persero).
  • PT Perkebunan XII (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara VIII (Persero).
  • PT Perkebunan XIII (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara VIII (Persero).
  • PT Perkebunan XV-XVI (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara IX (Persero).
  • PT Perkebunan XVIII (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara IX (Persero).
  • PT Perkebunan XIX (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara X (Persero).
  • PT Perkebunan XX (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara XI (Persero).
  • PT Perkebunan XXI-XXII (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara X (Persero).
  • PT Perkebunan XXIII (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara XII (Persero).
  • PT Perkebunan XXIV-XXV (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara XI (Persero).
  • PT Perkebunan XXVI (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara XII (Persero).
  • PT Perkebunan XXVII (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara X (Persero).
  • PT Perkebunan XXVIII (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara XIV (Persero).
  • PT Perkebunan XXIX (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara XII (Persero).
  • PT Perkebunan XXXI (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara VII (Persero).
  • PT Perkebunan XXXII (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara XIV (Persero).
  • PT Bina Mulya Ternak (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perkebunan Nusantara XIV (Persero).
  • PT Perikanan Samodra Besar (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perikanan Nusantara (Persero).
  • PT Perikani (Persero),  didadikaké siji dadi PT Perikanan Nusantara (Persero).
  • Perjan Radio Republik Indonesia, wiwit taun 2005 dadi lembaga penyiaran publik[7].
  • Perjan Rumah Sakit Anak dan Bunda Harapan Kita, wiwit taun 2005 dadi badan layanan umum[8].
  • Perjan Rumah Sakit Dr. Cipto Mangunkusumo, wiwit taun 2005 dadi badan layanan umum[8].
  • Perjan Rumah Sakit Dr. Kariadi, wiwit taun 2005 dadi badan layanan umum[8].
  • Perjan Rumah Sakit Dr. M. Djamil, wiwit taun 2005 dadi badan layanan umum[8].
  • Perjan Rumah Sakit Dr. Mohammad Hoesin, wiwit taun 2005 dadi badan layanan umum[8].
  • Perjan Rumah Sakit Dr. Sardjito, wiwit taun 2005 dadi badan layanan umum[8].
  • Perjan Rumah Sakit Dr. Wahidin Sudirohusodo, wiwit taun 2005 dadi badan layanan umum[8].
  • Perjan Rumah Sakit Fatmawati, wiwit taun 2005 dadi badan layanan umum[8].
  • Perjan Rumah Sakit Hasan Sadikin, wiwit taun 2005 dadi badan layanan umum[8].
  • Perjan Rumah Sakit Jantung dan Pembuluh Darah Harapan Kita, wiwit taun 2005 dadi badan layanan umum[8].
  • Perjan Rumah Sakit Kanker Dharmais, wiwit taun 2005 dadi badan layanan umum[8].
  • Perjan Rumah Sakit Persahabatan, wiwit taun 2005 dadi badan layanan umum[8].
  • Perjan Rumah Sakit Sanglah, wiwit taun 2005 dadi badan layanan umum[8].
  • Perjan Televisi Republik Indonesia, wiwit taun 2005 dadi lembaga penyiaran publik[7].
  • PT Tirta Raya Mina (Persero), didadikaké siji dadi PT Perikanan Nusantara (Persero).
  • PT Usaha Mina (Persero), didadikaké siji dadi PT Perikanan Nusantara (Persero).
  • PT Inhutani I (Persero), malik status dadi anak perusahaan Perum Perhutani[9].
  • PT Inhutani II (Persero), malik status dadi anak perusahaan Perum Perhutani[9].
  • PT Inhutani III (Persero), malik status dadi anak perusahaan Perum Perhutani[9].
  • PT Inhutani IV (Persero), malik status dadi anak perusahaan Perum Perhutani[9].
  • PT Inhutani V (Persero), malik status dadi anak perusahaan Perum Perhutani[9].
  • PT Perkebunan Nusantara I (Persero),malik status dadi anak perusahaan PT Perkebunan Nusantara III (Persero)[10].
  • PT Perkebunan Nusantara II (Persero), malik status dadi anak perusahaan PT Perkebunan Nusantara III (Persero)[10].
  • PT Perkebunan Nusantara IV (Persero), malik status dadi anak perusahaan PT Perkebunan Nusantara III (Persero)[10].
  • PT Perkebunan Nusantara V (Persero), malik status dadi anak perusahaan PT Perkebunan Nusantara III (Persero)[10].
  • PT Perkebunan Nusantara VI (Persero), malik status dadi anak perusahaan PT Perkebunan Nusantara III (Persero)[10].
  • PT Perkebunan Nusantara VII (Persero),malik status dadi anak perusahaan PT Perkebunan Nusantara III (Persero)[10].
  • PT Perkebunan Nusantara VIII (Persero), malik status dadi anak perusahaan PT Perkebunan Nusantara III (Persero)[10].
  • PT Perkebunan Nusantara IX (Persero), malik status dadi anak perusahaan PT Perkebunan Nusantara III (Persero)[10].
  • PT Perkebunan Nusantara X (Persero), malik status dadi anak perusahaan PT Perkebunan Nusantara III (Persero)[10].
  • PT Perkebunan Nusantara XI (Persero), malik status dadi anak perusahaan PT Perkebunan Nusantara III (Persero)[10].
  • PT Perkebunan Nusantara XII (Persero), malik status dadi anak perusahaan PT Perkebunan Nusantara III (Persero)[10].
  • PT Perkebunan Nusantara XIII (Persero), malik status dadi anak perusahaan PT Perkebunan Nusantara III (Persero)[10].
  • PT Perkebunan Nusantara XIV (Persero), malik status dadi anak perusahaan PT Perkebunan Nusantara III (Persero)[10].
  • PT Jamsostek (Persero), ganti status dadi BPJS Ketenagakerjaan[11][12].
  • PT Asuransi Kesehatan Indonesia (Persero), ganti status dadi BPJS Kesehatan[11][12].
  • PT Sarana Karya (Persero), malik status dadi anak perusahaan PT Wijaya Karya (Persero) Tbk[12][13].
  • PT Pengerukan Indonesia (Persero), malik status dadi anak perusahaan PT Pelabuhan Indonesia II (Persero)[12][14].
  • PT Pradnya Paramita (Persero), didadikaké siji karo PT Balai Pustaka (Persero)[12][15].

Réferènsi[besut | besut sumber]