Pasar Gedhé Hardjanagara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kaanan Pasar Gedhé Hardjanagara ing wayah awan

Pasar Gedhé Hardjanagara (Indonésia: Pasar Gede Hardjonagoro) iku salah sijiné pasar kang gedhé dhéwé kang ana ing Kutha Surakarta. Pasar Gedhé kanthi umum artiné “Pasar kang paling Gedhé”

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing jaman kolonial Walanda, Pasar Gedhé wujud wangun pasar kang cilik kang diadegake ing lemah kanthi jembar 10.421 hektar, kang dumunung ana ing prapatan dalan saka kantor gubernur kang saiki dimupangatake kanggo Balaikota Surakarta. Wangunan pasar kang dirancang déning arsitek sak Walanda bebarengan karo panjenengané Ir. Thomas Karsten. Wangunan pasar rampungan diyasa ing taun 1930 kanthi jeneng Pasar Gedhé Hardjanagara. Pasar gedhé kasusun saka loro yasan kang dipisahake déning dalan ya iku Dalan Sudirman. Wangun Wangunan pasar kang kasusun saka yasan tingkat utawa di bagi rong lantai lan gerbang ana ana ing yasan mau kabangun kaya payon singgasana.

Pranala njaba[besut | besut sumber]