Nagykanizsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nagykanizsa
Skyline of Nagykanizsa
Nagara Hongaria
County Zala
Government
 • Mayor István Marton (FIDESZ-KDNP)
Tlatah
 • Gunggung 148,40 km2 (5,730 sq mi)
Cacah jiwa (2005)
 • Total 51.102
 • Karapetan 334,35/km2 (86,600/sq mi)
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Sana jaringan nagykanizsa.hu

Nagykanizsa (Basa Kroasia: Kaniža, Basa Jerman: Großkirchen, Groß-Kanizsa, basa Turki: Kanije, Basa Serbia: Велика Кањижа, Velika Kanjiža) iku kutha ukuran sedheng ing county Zala ing sisih kidil-kulon Hongaria. Kutha iki uga dikenal ing bas Hungaria minangka Kanizsa.

Kutha iki dumunung ora adoh saka Tlaga Balaton, ana ing titik patemon limang rute dalan. Jroning maabad-abad kutha iki wis dadi kutha penghubung. Barang-barang saka Slovenia dikirim menyang Graz liwat Nagykanizsa, lan kutha iki duwé peran wigati bab perdagangan saka Sefara Adriatik menyang tlatah Alpen, Wina, lan Budapest.

Galeri[besut | besut sumber]

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Nagykanizsa duwé kutha kembar karo:

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordinat: 46°27′N, 16°59′E

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nagykanizsa&oldid=974438"