Nagykanizsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nagykanizsa
Skyline of Nagykanizsa
Nagara Honggari
County Zala
Pepréntahan
 • Mayor István Marton (FIDESZ-KDNP)
Laladan
 • Gunggung 148,40 km2 (5,730 sq mi)
Cacah warga (2005)
 • Gunggung 51.102
 • Pepadhet 334,35/km2 (86,600/sq mi)
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
Situs wèb nagykanizsa.hu

Nagykanizsa (Basa Kroasia: Kaniža, Basa Jerman: Großkirchen, Groß-Kanizsa, Turki: Kanije, Basa Serbia: Велика Кањижа, Velika Kanjiža) iku kutha ukuran sedheng ing county Zala ing sisih kidil-kulon Hongaria. Kutha iki uga dikenal ing bas Hungaria minangka Kanizsa.

Kutha iki dumunung ora adoh saka Tlaga Balaton, ana ing titik patemon limang rute dalan. Sajeroning maabad-abad kutha iki wis dadi kutha penghubung. Barang-barang saka Slovenia dikirim menyang Graz liwat Nagykanizsa, lan kutha iki duwé peran wigati bab perdagangan saka Sefara Adriatik menyang tlatah Alpen, Wina, lan Budapest.

Gladri[besut | besut sumber]

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Nagykanizsa duwé kutha kembar karo:

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordinat: 46°27′N 16°59′E / 46.450°N 16.983°E / 46.450; 16.983