Nagykanizsa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Nagykanizsa
Skyline of Nagykanizsa
Nagara Hongaria
County Zala
Government
 • Mayor István Marton (FIDESZ-KDNP)
Area
 • Total 148,40 km2 (5,730 sq mi)
Population (2005)
 • Total 51.102
 • Density 334,35/km2 (86,600/sq mi)
Time zone CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Website nagykanizsa.hu

Nagykanizsa (Basa Kroasia: Kaniža, Basa Jerman: Großkirchen, Groß-Kanizsa, basa Turki: Kanije, Basa Serbia: Велика Кањижа, Velika Kanjiža) iku kutha ukuran sedheng ing county Zala ing sisih kidil-kulon Hongaria. Kutha iki uga dikenal ing bas Hungaria minangka Kanizsa.

Kutha iki dumunung ora adoh saka Tlaga Balaton, ana ing titik patemon limang rute dalan. Jroning maabad-abad kutha iki wis dadi kutha penghubung. Barang-barang saka Slovenia dikirim menyang Graz liwat Nagykanizsa, lan kutha iki duwé peran wigati bab perdagangan saka Sefara Adriatik menyang tlatah Alpen, Wina, lan Budapest.

Galeri[sunting | besut sumber]

Kutha kembar[sunting | besut sumber]

Nagykanizsa duwé kutha kembar karo:

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Koordinat: 46°27′N, 16°59′E

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nagykanizsa&oldid=974438"