Gedhung Saté: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Konstruksi: éjaan, replaced: ilmu → ngèlmu
(éjaan, replaced: wewangunan → yasan (3), Sejarah → Sajarah, sejarah → sajarah, sebelah → pérangan, Propinsi → Provinsi, pancen → pancèn, Mei → Mèi (5), mbangun → yasa (2), gedhung → gedhong (5), dibangun → diyasa (11))
(→‎Konstruksi: éjaan, replaced: ilmu → ngèlmu)
 
== Konstruksi ==
Kurang luwih ana [[2000]] wong kang yasa Gedhung Satè.<ref name="internet1"/> 150 wong duwé katrampilan kang apik ing ilmungèlmu yasan, saliyané iku Gedhung Satè uga diyasa déning [[tukang]] [[kayu]] saka nagara [[China]] ya iku saka [[Konghu]] lan [[Kanton]].<ref name="internet1"/> Gedhung Satè uga diyasa déné tukang kayu lan tukang batu saka Bandung.<ref name="internet1"/> Tukang-tukang iki manggon ing désa saka [[Kampung Sekeloa]], [[Kampung Coblong]] [[Dago]], [[Kampung Gandok]] lan [[Kampung Cibarengkok]].<ref name="internet1"/> Dhèwèké sinau ing yasan [[Gedong Sirap]] ing kampus [[Technische Hoogeschool Bandoeng]] kang saiki diarani [[Institut Teknologi Bandung]], saliyané iku tukang-tukang iki uga sinau saka [[Gedong Papak]], [[city hall]] Bandung.<ref name="internet1"/>
Sawisé patang taun diyasa, ing sasi [[September]] taun [[1924]] yasan kanggo [[Gouvernements Bedrijven]] dadi.<ref name="internet1"/> Saliyané iku kantor kanggo PTT (''Post, Telefoon en Telegraaf, Mail, Telephone and Telegraph'') lan [[perpustakaan]] uga wis dadi.<ref name="internet1"/>
 
352.737

besutan

Menu navigasi