Pamaréntah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Pamaréntahan)
Jump to navigation Jump to search
Wangun pamaréntahan

Seri iki bagéan saka
seri Pulitik

Dhaptar wangun pamaréntahan

Gapura Pulitikedit

Dedhawuh ya iku paguyuban sing duwé kadigdayan kanggo gawé lan nerapaké hukum sarta undhang-undhang ing wewengkon tinamtu. Ana sawetara dhéfinisi ngenani sistem padhawuhan. Uga ana warna-warna jinis padhawuhan ana ing donya. Tuladha: Républik, Monarki / Karajan, Persemakmuran (Commonwealth). Saka wangun-wangun utama mau, ana rupa-rupa cabang, kaya ta: Monarki Konstitusional, Dhémokrasi, lan Monarki Absolut / Mutlak.