Bawang godhong: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
14 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
Ndandani
(Ndandani)
(Ndandani)
Wonten sujarahipun, bawang godhong misuwur minangka ''cibol''.<ref>Ward, A: [http://digital.lib.msu.edu/projects/cookbooks/books/grocersencyclopedia/ency.html ''The Encyclopedia of Food and Beverage''], New York, 1911. Retrieved January 5, 2007.</ref> Wonten Cornwall dipunsebat minangka "''chibbles''".
 
Aran Inggris "[[wikt:Welsh onion|Welsh onion]]" awujud salah setunggalipun [[:en:misnomer|misnomer]] wonten basa Inggris modern, amargi ''Allium fistulosum'' sanessanès saking [[Wales]] sarta mboten limrah dipunagem wonten [[masakan Wales]] (''Allium'' ijo ingkang limrah ing Wales nggih punika [[bawang prei]], ''A. ampeloprasum'', nggih punika sayuran nasional Wales). Aran "[[wikt:Welsh|Welsh]]" nglestantunaken maknateges aslinipun saking basa Inggris kuno ([[:en:Old English|Old English]]) "welisc", utawi [[Old German]] "welsche", ingkang maknaipuntegesipun "manca" (kadosdene ''wal-'' wonten "[[wikt:walnut|walnut]]", ingkang nggadhahi asal usul ingkang sami). SpesiesSpésiès punika saking [[Asia]], bokmenawi [[Siberia]] utawi [[Tiongkok]]. Wonten ing Wales, "spring onion" (bawang musimusum semi) nggadhahi variasi dhialèk, ''jibbon'' utawi ''sibwn'' ('syibun') ingkang asalipun saking basa [[Perancis]] 'ciboule.' SpesiesSpésiès niki ugi dados alamiah ing [[Alaska]] lan [[Northwest Territories]] ing [[Kanada]], sarta kasebarsumebar ing sawenèh panggenanpanggènan ing [[Amérika Sarékat]].<ref>[http://www.efloras.org/florataxon.aspx?flora_id=1&taxon_id=200027477 Flora of North America v 26 p 244.]</ref><ref>[http://bonap.net/MapGallery/County/Allium%20fistulosum.png BONAP (Biota of North America Project) floristic synthesis, ''Allium fistulosum'']</ref>
 
== Kagem masakan ==
Ing tlatah kilenkilèn, bawang godhong utaminipun kaginaaken minangka ''[[:en:scallion|scallion]]'' utawi "''salad onion''", nanging ugi dipunagem ing sawenèh panggenanpanggènan, mligimliginipun [[Asia Timur]].<ref name="Rabinowitch 18">{{cite book|last=Fritsch|first=R.M.|author2=N. Friesen|editor=H.D. Rabinowitch and L. Currah|title=Allium Crop Science: Recent Advances|chapter=Chapter 1: Evolution, Domestication, and Taxonomy|year=2002|publisher=CABI Publishing|location=Wallingford, UK|isbn=0-85199-510-1|pages=18 }}</ref>
 
=== Asia ===
Bawang godhong saget dados salah satunggalipun bahan [[masakan Asia]], utaminipun [[Asia Wetan]] lan [[Asia Tenggara]]. Bawang godhong punika ugi kaginaaken wonten [[Tiongkok]], [[Jepang]] lan [[Korea]], saenggasaéngga wonten [[basa Inggris]] kasebat "''Japanese bunching onion''". Wonten ing [[Jepang]] dipunsebat '''negi'''. [[Bawang bombai]] dipuntepangaken wonten [[Asia Wetan]] ing abad 19, nanging ''A. fistulosum'' tetep paling misuwur.<ref name="Rabinowitch 18" />
 
Kaginaaken wonten [[miso soup]], [[negimaki]],<ref>{{cite news|url=http://www.nytimes.com/2010/08/18/dining/18minirex3.html|title=Recipe - Chicken Negimaki - NYTimes.com|accessdate=September 15, 2012|work=The New York Times|date=August 13, 2010}}</ref> lan masakan saneèsipunsanèsipun, adatipun dipuniris tipis-tipis lan lajeng disawuraken supados langkung endahéndah, kadosta wonten ing [[teriyaki]] utawi [[takoyaki]].
 
=== Jamaika ===
Dipunsebat minangka '''escallion''',<ref>{{cite web |title=Ministry of Agriculture and Lands Standard Specification for Escallion |url=http://www.moa.gov.jm/about/departments/standards/escallion_booklet.pdf |publisher=[[Ministry of Agriculture and Fisheries, Jamaica]] |date=April 1987 (revised June 1999) |accessdate=August 20, 2010}}</ref> bawang godhong punia salah setunggalipun bahan wonten ing [[masakan Jamaika]], dicampur kaliyan [[thyme]], [[:en:Scotch bonnet (pepper)|scotch bonnet pepper]], [[bawang putih]] lan [[allspice]] (kasebat "pimenta"). ResepResèp ngagem escallion kadhang kala nedahaken bilih [[bawang prei]] minangka sulih wonten salad. "Jamaican dried spice mixtures" ingkang ngagem escallion dipunsadedipunsadé komersial.
 
=== Rusia ===
Bawang goghong kaginaaken ing [[Rusia]] nalika musimusum semi kagem nambah godhong-godhongan ijo wonten ing .
 
== Galeri ==
1.443

besutan

Menu navigasi