Bèthèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Manuk Bèthèt)
Bèthèt
Senegal-parrot-montage-2.jpg
Sapasang Betet Senegal kang ana ing Afrika
Poicephalus senegalus
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Psittaciformes
Wagler, 1830
Sistematik
Famili Cacatuidae (jakatuwa)
  • Subfamili Microglossinae (Jakatuwa palem)
  • Subfamili Calyptorhynchinae (Jakatuwa gelap)
  • Subfamili Cacatuinae (Jakatuwa putih)
Famili Psittacidae (Betet sajati)

(parafiletik)

Bèthèt (basa Indonésia:Bayan) ya iku manuk kang duwé jinis kanthi cacahé 350 spésies ing ordo Psittaciformes, kang biyasa urip ana ing tlatah kang anget lan tropis. Betet uga misuwur minangka psittacines (uniné /ˈsɪtəsaɪnz/),[1][2],

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Psittacine". American Heritage® Dictionary of the English Language, Fourth Edition. Houghton Mifflin Company. 2000. Dijupuk 2007-09-09. 
  2. ^ "Psittacine". Merriam-Webster Online Dictionary. Merriam-Webster, Inc. Dijupuk 2007-09-09. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Bèthèt ing KamusWiki.