Manuk Bèthèt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Bèthèt
Sapasang Betet Senegal kang ana ing Afrika
Poicephalus senegalus
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Psittaciformes
Wagler, 1830
Sistematik

Famili Cacatuidae (kakatua)

  • Subfamili Microglossinae (Kakatua palem)
  • Subfamili Calyptorhynchinae (Kakatua gelap)
  • Subfamili Cacatuinae (Kakatua putih)

Famili Psittacidae (Betet sejati)

(parafiletik)

Bèthèt (basa Indonésia:Bayan) ya iku manuk kang nduwèni jinis kanthi cacahé 350 spesies ing ordo Psittaciformes, kang biasa urip ana ing tlatah kang anget lan tropis. Betet uga misuwur minangka psittacines (uniné /ˈsɪtəsaɪnz/),[1][2],

Referensi[sunting | besut sumber]

  1. ^ "Psittacine". American Heritage® Dictionary of the English Language, Fourth Edition. Houghton Mifflin Company. 2000. Retrieved 2007-09-09. 
  2. ^ "Psittacine". Merriam-Webster Online Dictionary. Merriam-Webster, Inc. Retrieved 2007-09-09. 

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Manuk Bèthèt ing KamusWiki.
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Manuk Bèthèt ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Manuk_Bèthèt&oldid=969641"