Tepas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Main Page)

꧋ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧈ꦧꦲꦸꦮꦂꦤꦧꦺꦧꦱ꧀ꦧꦱꦗꦮ꧉
Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
bauwarna bébas abasa Jawa

Gunggung artikel: 49.622
Ora bisa ndeleng aksara Jawané?

Budaya Filsafat Géografi Ulah raga Pulitik Sajarah Seni Sosiologi Tèknologi Tokoh
Artikel pinilih Wikipédia iku apa?

Kalkulus (basa Latin: calculus, tegesé "watu cilik", kanggo ngétung) iku cabang èlmu matématika sing nyakup limit, turunan, integral, lan dhèrèt ora kakira étungané. Kalkulus iku èlmu ngenani owah-owahan, kayadéné géometri iku èlmu ngenani wangun lan aljabar iku èlmu ngenani panggarapkan kanggo mecahaké pepadhan sarta aplikasiné. Kalkulus dikembangké saka aljabar lan geometri. Kalkulus utamané nyinaoni sing ana hubungané karo laju utawa tingkat pagerakan, misalé percepatan, kurva, lan kamiringan. Kalkulus duwé aplikasi sing wiyar jroning babagan-babagan sains, ékonomi, lan tèknik; sarta bisa mecahaké manéka masalah sing ora bisa dipecahaké mawa aljabar èlemèntèr.

Dhasar kalkulus yaiku turunan, integral, lan limit. Salah sawijining tujuan utama perkembangan kalkulus yaiku kanggo pamecahan masalah garis singgung. Maca sabanjuré ...

Wikipédia iku bauwarna sarwabasa sing kena dibesut, disalin, didum kanthi bébas déning sapa-sapa. Ing Wikipédia Jawa, tekan sapréné ana wong 28.640 sing tau njajal ndarma kawruh nganti dumadi ana 49.622 artikel mawa basa Jawa.

Wikipédia iku nampa sapa waé, kalebu sampéyan. Ayo padha mèlu paguyuban Wikipédia lan tembayatan nedya ngamardika ing kawruh!

Gambar pinilih Dina iki kala kawuri
Foto wong mbathik taun 1945-1955, kolèksi Tropenmuseum
Proyèk liyané
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tepas&oldid=1061720"