Tepas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Main Page)

꧋ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧈ꦧꦲꦸꦮꦂꦤꦧꦺꦧꦱ꧀ꦧꦱꦗꦮ꧉
Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
bauwarna bébas abasa Jawa

Gunggung artikel: 50.656
Ora bisa ndeleng aksara Jawané?


Artikel pinilih Wikipédia iku apa?
Pernahé Trowulan (punjering Majapait)
Pernahé Trowulan (punjering Majapait)

Perang Paregreg (Jawa Kuna: parĕgrĕg) iku perang sadulur ing Majapait sing kadadeané ing taun 1404-1406. Perang iki minangka perang rebutan panerus kaprabon antarané praja kulon sing dipandhégani Wikramawardhana, karo praja wétan sing dipandhégani Bhré Wirabhumi. Perang iki njalari pepeteng (bencana), krisis, éwuhing praja, kakurasé bandha, lan marlesuning praja, sing dinuga nyebabaké susuté prabawaning Majapait ing taun-taun candhaké. (Waca candhaké)

Wikipédia iku bauwarna utawa ènsiklopédhi sing kena dibesut, disalin, lan didum kanthi bébas déning sapa waé. Ing Wikipédia Jawa, tekan saiki ana wong 33.594 sing tau njajal awèh kawruh nganti dumadi 50.656 artikel ing basa Jawa.

Wikipédia iku nampa sapa waé sing kepéngin awèh kawruh, kalebu panjenengan. Ayo padha mèlua pakumpulan Wikipédia sing mbudidaya mbébasaké kawruh!


Gambar pinilih Dina iki kala kawuri

Hunting scene- three riders approaching a tiger - Serat Damar Wulan. (The Romance of Damar Wulan) (1770-1795), f.170v - BL MSS Jav 89.jpg
Bebedhag. Sawijining gambar ing Serat Damar Wulan (dibabar ulang antarané 1770-1795) nyandra wong telu jaranan sing pinuju nyeraki sawijing macan.


Proyèk liyané