Kisruhing leladi dirgantara sawisé Eyjafjallajökull mbledhos ing 2010

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Citra awan awu sing kira-kira sumebar saindhenging Éropa ing tabuh 18:00 ing tanggal 17 April 2010. Ramalan ini bakal dianyari ing situs wèb London Volcanic Ash Advisory Centre site (Met Office, Britania Raya.

Sawisé érupsi gunung geni Eyjafjallajökull ing tanggal 14 April 2010, lalu lintas udara sadhuwuring Éropa Lor dadi amburadul. Perkara iki njalari yutanan para penumpang montor mabur dadi kedampar.

Érupsi iki dumadi sangisoring ès gletser, lan banyu anyep saka ès sing lèlèh njendhelaké lava kanthi gelis lan njalari fragmèn-fragmèn iku dadi kaca sing kagawa déning angina. Barang-barang iki karo gedhéné érupsi nggawé awu awan sing mbebayani banget kanggo lalu lintas udara.

Akibaté, pamaburan dadi katundha ing Ostenrik, Bèlgi, Britania Raya, Republik Ceko, Dhènemarken, Éstlan, Kapuloan Pharur, Finlan, Jerman, Honggari, Èslan, Irlandia, Kroasia, Lètlan, Litowen, Luksemburg, Malta, Moldova, Nurwègen, Polen, Prancis, Ruslan, Slowak, Slowén, Spanyol, Swèdhen, Switserlan lan Walanda, mawa akèh lapangan mabur ing Éropa sing ditutup.[1][2][3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Cancellations due to volcanic ash in the air". Nurwègenn Air Shuttle. 15 April 2010. Dibukak ing 15 April 2010.
  2. "Iceland Volcano Spewing Ash Chokes Europe Air Travel". San Francisco Chronicle. 15 April 2010. Diarsip saka sing asli ing 21 August 2010. Dibukak ing 15 April 2010.
  3. "Live: Volcanic cloud over Europe". BBC News. Dibukak ing 2010-04-15.