Kethèk (shio)

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Rolas sato-kéwan miturut shio:
Tikus Kebo
Macan Trewèlu
Naga Ula
Jaran Wedhus
Kethèk Jago
Asu Babi


Shio kethèk iku salah sijiné saka rolas shio sing ana ing kalèndher Cina/Tionghoa. Wong sing nduwé shio kethèk jaré sumèh atiné.

Daftar wong-wong sing nduwé shio kethèk:

Contho taun-taun shio kethèk:

Taun-taun shio kethèk lan limang unsur[besut | besut sumber]

Diwiwiti Dipungkasi Jinis Unsur
2 Februari 1908 21 Januari 1909 Lemah
20 Februari 1920 7 Februari 1921 Wesi
6 Februari 1932 25 Januari 1933 Banyu
25 Januari 1944 12 Februari 1945 Kayu
12 Februari 1956 30 Januari 1957 Geni
30 Januari 1968 16 Februari 1969 Lemah
16 Februari 1980 4 Februari 1981 Wesi
4 Februari 1992 22 Januari 1993 Banyu
22 Januari 2004 8 Februari 2005 Kayu
8 Februari 2016 27 Januari 2017 Geni
2028 2029 Lemah
2040 2041 Wesi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kethèk_(shio)&oldid=837827"