Kanthong pastry

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kantong kue sing murah, kanthi sisipan cincin batin lan macem-macem tips plastik sing meneng ing cincin kasebut.
Pipo dacquoise Meringue disk dhateng baking sheet .

Kantong kue (utawa kantong pipa ing Persemakmuran ) yaiku tas sing asring kerucut - utawa bentuk segitiga digawe saka kain, kertas, plastik, utawa lapisan usus domba, sing diperes nganggo tangan [1] menyang pipa semi-padhet panganan kanthi mencet ing bukaan sing sempit ing salah sawijining pucuk asring dilengkapi nozel sing bentuk, kanggo macem-macem keperluan kalebu dekorasi kue lan lapisan es . Iki diisi liwat bukaan sing luwih jembar ing sisih mburi, digulung utawa bengkong ditutup, banjur diperes kanggo ngiseni isine . Akeh nozel sing bentuke beda digunakake kanggo ngasilake salib kayata lintang, rwaning, lan bentuk kelopak kembang; nozel bunder sing sederhana nggawe bentuk bunder lan uga digunakake kanggo ngisi kue-kue kayata profiteroles .

Saliyane lapisan es, kantong jajanan umume digunakake kanggo mbentuk krim meringue lan krim, lan kanggo ngisi donat nganggo jeli utawa kastard . Iki digunakake kanggo mbentuk puffs krim, éclairs, lan ladyfingers . Kantong uga bisa digunakake kanggo mbentuk panganan sing enak kayata ngisi endhog setan, mentega, lan kentang tumbuk (utamane kanggo Pommes duchesse ).

Kantong sing bisa digunakake maneh biasane digawe saka nilon, poliester, karet utawa katun anti banyu (ditutupi plastik) anti banyu . [2] [3] Sawise digunakake banjur dicuci banjur digantung garing. Kantong sing berkualitas bisa bertahan nganti pirang-pirang taun.


Referensi[besut | besut sumber]

  1. Feuer, Janice (1993). Fruit-sweet and sugar-free: prize-winning pies, cakes, pastries, muffins & breads from the Ranch Kitchen Bakery. Rochester, Vt.: Healing Arts Press. p. 138. ISBN 9780892814497. Dibukak ing 20 August 2014.
  2. Maxfield, Jaynie (2003). Cake decorating for the first time. New York: Sterling Pub. p. 15. ISBN 9781402717239. Dibukak ing 20 August 2014.
  3. Poulos, Barbara Fairchild ; photography by Con (2010). Bon appétit desserts the cookbook for all things sweet and wonderful. Kansas City, Mo.: Andrews McMeel Pub. p. 23. ISBN 9781449402006. Dibukak ing 20 August 2014.