Éclair

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Éclair
Éclairs at Fauchon in Paris
Éclairs at Fauchon in Paris
JinisPastry
Panggonan asalFrance
Olah-olahan nasional gegayutanFrench cuisine
Woworan pokokChoux pastry, flavoured cream filling, icing
Buku masakan: Éclair  Médhia: Éclair
Éklair klasik

Éclair minangka salah sawijiningjinis jajanan oblong sing digawe adonan choux sing diiseni krim lan diwadhahi lapisan coklat. Adonan, sing padha karo sing digunakake kanggo profiterole, biasane ditumpuk nganggo bentuk oblong nganggo kantong kue lan dipanggang nganti garing lan suwung ing njero. Sawise adhem, jajanan banjur diisi karo vanili-, kopi utawa rasa coklat kastard ( crème pâtissière ), utawa nganggo krim kocok, utawa krim chiboust ; banjur es karo es fondant . Isi liyane kalebu pistachio - lan rum -flavoured custard, fruit -flavoured fillings, utawa chestnut purée. Lapisan es asring ana ing karamel, mula panganan cuci mulut bisa diarani bâton de Jacob . [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Montagné 1961