Kabupatèn Sijunjung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Sijunjung
Lambang Kabupatèn Sijunjung
Lambang Kabupatèn Sijunjung
Moto: Ing ngendi bumi dipijak, ing kono langit dijunjung


Peta
Peta lokasi Kabupatèn Sijunjung di Sumatra Kulon
Koordinat: 0° 18’ 43" LS – 1° 41’ 46" LS
lan 101° 30’ 52" BT – 100° 37’ 40" BT
Propinsi Sumatra Kulon
Tanggal peresmian -
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas 3.130,80 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 202.280 (2008)
 - Kepadatan 65
Démografi
 - Kode area telepon 0754
Pembagian administratif
 - Kecamatan 8
Simbol khas daerah
Situs web www.sijunjung.go.id

Kabupatèn Sijunjung, sadurungé disebut Sawahlunto Sijunjung, iku sawijining kabupatèn sing dumunung ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia, kanthi Kutha krajan ing Muaro Sijunjung. Kabupatèn iki sadurungé taun 2004 minangka kabupatèn paling jembar ing Sumatra Kulon, nanging wwiwit dimekaraké (sing ngasilaké Kabupatèn Dharmasraya), Kabupatèn Sijunjung dadi kabupatèn paling ciut aloro ing provinsi Sumatra Kulon.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia