Kaasstengels

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kaasstengels
Kastengel.JPG
Kaasstengels di Indonesia
Jeneng liyanéKastengel
Kue keju
JinisKue kering
Panggonan asal Indonesia
 Belanda
Tlatah utawa prajaNasional
Woworan pokokTepung terigu, tepung jagung, bakpuder, kuning telur, mentega atau margarin, garam, gula, keju cheddar
Katerangan liyanéUmumnya disajikan saat hari raya Idul Fitri
Buku masakan: Kaasstengels  Médhia: Kaasstengels


Kaasstengels digawe para biksu saka Monastery of Saint Mary Rawaseneng [id] ing Kandangan, Temanggung .

Kaasstengels ( //pra=|Babagan swara iki // ), Kastengel utawa kue keju iku pengaruh saka Walanda - Cookie keju Indonesia kanthi bentuk tongkat, umume ditemokake ing Walanda lan Indonesia . Jeneng kasebut nggambarake bahan, bentuk lan asal usul; kaas yaiku tembung Walanda kanggo "keju", dene stengel tegese "tongkat". Beda karo umume cookie, kaasstengels rasane gurih lan asin tinimbang legi. [1] Ing Indonesia, amarga ana hubungane kolonial menyang Walanda, kaasstengels, bebarengan karo nastar lan putri salju minangka kue kering sing populer (" kue garing", utawa cookie) sajrone acara perayaan, kayata Natal (Natal) lan Lebaran (Idul Fitri ). Nanging Kaastengel, nuduhake hapjes Walanda (cemilan) "driji-keju", asale saka kaas (keju) Walanda lan tengel (driji). Iki minangka gulungan spring utawa crepe kaya loempia, ukuran driji, diiseni gouda utawa keju edam, sing wis digoreng lan disuguhi mangkuk cilik saus cabai. [2] Ragi nutrisi bisa digunakake minangka sulih kanggo keju supaya cocog kanggo panganan vegan.

Adonan cookie digawe saka campuran butter utawa margarine sing apik karo kuning telur, ditambah karo keju parut, banjur dicampur karo tepung, tepung jagung lan bubuk manggang. Adonan digulung dadi persegi panjang cilik, disapu karo kuning telur, diwutahake karo cheddar parut, banjur dipanggang.


[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Kaastengels, kaasstengels & the dutch love for snacks". Me Utrecht Barcelona.
  2. "Kaastengels, kaasstengels & the dutch love for snacks". Me Utrecht Barcelona.
  3. "Kaastengels (Cheese Shortbread)". Food.com.