Nastar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Nastar ya iku panganan sing ana ing dina riyaya. Salah sawijining jinis nastar ya iku Nastar Keju.

Resep Nastar Keju[besut | besut sumber]

Bahan:

  • Mentega 200 gram
  • Endhog 2, dijupuk kuninge baé
  • Gula alus, kira-kira 50 gram
  • Trigu 350 gram
  • Maizena 1 sdm
  • Susu bubuk 1 sdm
  • Vanili bubuk 1/4 sdt
  • Sele nanas

Bahan kanggo ngolesi nastar keju:

  • Endhog 1, dijupuk kuninge baé
  • Banyu putih, kira-kira 1 sdm
  • Keju parut sacukupe

Cara gawé nastar keju:

  • Endhog, gula, mentega, dicampur dadi siji (bisa nganggo mixer).
  • Maizena, trigu, vanili bubuk, lan susu, dicemplungake ing adonan mau, sinambi dicampur terus.
  • Jupuk adonan, diwangun bunder lan diisi sele nanas.
  • Olesi kuning endhog ing dhuwure, lan diwènèhi keju parut.
  • Oven adonan nastar keju ing suhu 175 derajat celcius, kira-kira 15 menit.