Nastar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Nastar ya iku panganan sing ana ing dina riyaya. Salah sawijining jinis nastar ya iku Nastar Keju.

Resep Nastar Keju[besut | besut sumber]

Bahan:

  • Mentega 200 gram
  • Endhog 2, dijupuk kuninge baé
  • Gula alus, kira-kira 50 gram
  • Trigu 350 gram
  • Maizena 1 sdm
  • Susu bubuk 1 sdm
  • Vanili bubuk 1/4 sdt
  • Sele nanas

Bahan kanggo ngolesi nastar keju:

  • Endhog 1, dijupuk kuninge baé
  • Banyu putih, kira-kira 1 sdm
  • Keju parut sacukupe

Cara gawé nastar keju:

  • Endhog, gula, mentega, dicampur dadi siji (bisa nganggo mixer).
  • Maizena, trigu, vanili bubuk, lan susu, dicemplungake ing adonan mau, sinambi dicampur terus.
  • Jupuk adonan, diwangun bunder lan diisi sele nanas.
  • Olesi kuning endhog ing dhuwure, lan diwènèhi keju parut.
  • Oven adonan nastar keju ing suhu 175 derajat celcius, kira-kira 15 menit.