Gendéra Chili

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gendéra Chili
Flag of Chile.svg
Informasi Umum
Jeneng negara Chile
Proporsi 2:3
Dianggo wiwit October 18, 1817
Dianggo 111111

Gendéra Chiliiku migunakake pamaduan dwiwerna horisontal putih lan awang kanthi wangu pesagi wera biru ing bagean kiwa ndhuwur, banjur kahanan gendéra ing tengah-tengah kang ana wangun pesagi kasebut uga ana wujud bintang kanthi wangun segilima werna putih [1] .

Pralambang[besut | besut sumber]

  1. Pesagi kang ana ing sakjroning wangun uga wujud bintang segilima kang dadi pralambang pamimpin kang tumuju kemajuan lan [2]
  2. Werna biru didadekake pralambang langit kang jembar lan omba.
  3. Werna abang dipralambangake kanggo getih kang dikorbanake ing peperangan kamardhikan.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Galeri[besut | besut sumber]

Standart Presidhén Vhili.
Lautaro, lukisan karyané Peter Subercaseaux.
Salib saka Burgundy,didadekake pralambang saka Kekaisanan Spanyol.
Naval panji lan gendéra nasional saka Spanyol taun (1785-1873 nganthi 1875-1931)
Gendé digunakake ing sakwijining dina ing taun 1817.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)Claudio Navarro; Verónica Guajardo. "Símbolos: La Bandera" (ing Spanish). Diarsip saka sing asli ing |archive-url= butuh |archive-date= (pitulung). Dijupuk 2008-06-08.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung); Paramèter |diunduh ing tanggal= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ (en) "The CIA World Factbook".  Paramèter |diunduh= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Chili&oldid=831488"