Gendéra Chili

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gendéra Chili
Flag of Chile.svg
Informasi Umum
Jeneng negaraChile
Proporsi2:3
Dianggo wiwitOctober 18, 1817
Dianggo111111

Gendéra Chiliiku migunakaké pamaduan dwiwerna horisontal putih lan awang kanthi wangu pesagi wera biru ing pérangan kiwa ndhuwur, banjur kaanan gendéra ing tengah-tengah kang ana wangun pesagi mau uga ana wujud bintang kanthi wangun segilima warna putih [1].

Pralambang[besut | besut sumber]

  1. Pesagi kang ana ing sajeroning wangun uga wujud bintang segilima kang dadi pralambang pamimpin kang tumuju kemajuan lan [2]
  2. Werna biru didadèkaké pralambang langit kang jembar lan omba.
  3. Werna abang dipralambangake kanggo getih kang dikorbanake ing peperangan kamardhikan.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]

Standart Presidhén Vhili.
Lautaro, lukisan karyané Peter Subercaseaux.
Salib saka Burgundy,didadèkaké pralambang saka Kekaisanan Spanyol.
Naval panji lan gendéra nasional saka Spanyol taun (1785-1873 nganti 1875-1931)
Gendé digunakaké ing sakwijining dina ing taun 1817.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Claudio Navarro. "Símbolos: La Bandera" (in Spanish). Archived from the original on |archive-url= requires |archive-date= (help). Retrieved 2008-06-08. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (help); Unknown parameter |coauthors= ignored (|author= suggested) (help); Unknown parameter |diunduh ing tanggal= ignored (help)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "The CIA World Factbook". Unknown parameter |diunduh= ignored (help)