Gendéra Guyana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gendéra Guyana
Flag of Guyana.svg
Informasi Umum
Jeneng negara Guyana
Sesebutan The Golden Arrowhead
Proporsi 3:5
Dianggo wiwit 26 May 1966[1]
Desain A black-fimbriated red triangle over a larger white-fimbriated gold triangle, both based on the hoist and pointing toward the fly, on a field of green.
Dirancang Whitney Smith
Dianggo 111000
Penggango National
Gendéra nasional Rasio Gendéra: 3:5
Lambang nasional Rasio Gendéra: 1:2

Gendéra Guyana,Misuwur karan jeneng Mata Panah Emas, lan disarujui ing taun 1966. Dirancang déning panjenengané Whitney Smith, piyantu kang ahli gendéra Amérika (semanauga ora nganggo fimbriasi ireng utawa putih, kang ditambahake ing Perguruan Tinggi Senjata ing tlatah Britania Raya). Wernané simbolis: ijo kang duwé mupangat ingagrikultur lan Alas, putih didadèkaké pralambang ing wujud kali lan banyu lan emas kanggo kandoyanan ing babagan mineral, ireng didadèkaké pralambang ing semangat,lan abang didadèkaké pralambang ing babagan dinamisme.

Gladri[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]