Gendéra Kolombia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gendéra Kolombia
Flag of Colombia.svg
Informasi Umum
Jeneng negara Republik Kolombia
Sesebutan Nasional Triwerna (National tricolor)
Proporsi 9:14
Dianggo wiwit November 26, 1861
Desain Werna kuning, biru lan abang awujud hirisontal 50% warna kuning, lan 50% warna biru lan abang
Dirancang Francisco de Miranda
Dianggo 111111
Penggango National

Gendéra Kolombia dijupuk ing tanggal 26 November 1861. Gendéra Kolombia arupa gendra triwerna horisontal: 2/4 kuning, 1/4 biru, lan 1/4 abang. Gendéra Kolombia memper karo Ekuador lanVenezuela, kang uga kagolong dadi mantan anggota saka Kolombia Raya. Desain gendéra digawé/dirancang déning panjenengané Francisco de Miranda.

Werna kang resmi durung dipigunakake déning hukum, banjur diwajibake nganggo kaya mengkene:

Prawujudan Kuning Biru Merah
Pantone 116 287 186
RGB 252-209-22 0-56-147 206-17-38
CMYK C0-M17.1-Y91.3-K0 C100-M61.9-Y0-K42.4 C0-M91.7-Y81.6-K19.2
HEX #FCD116 #003893 #CE1126

Pralambang warna ing jaman sakiki:

  •    Kuning: Ngelambangake wujud emas kang tinemu ing nagara Kolombia.
  •    Biru: Ngelambangake lan makili segara (laut) kang ana ing sakiteré Kolombia.
  •    Abang: Makili getih kang dikorbanake ing battegraounds déning pahlawan kang ngrebutake kabebasan Kolombia.
FIAV 111010.svg Rasio Gendéra: 2:3
FIAV 000100.svg Rasio Gendéra: 2:3
FIAV 000001.svg Rasio Gendéra: 2:3

Uga delengen[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]