France Info

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
France Info

France Info (Info minangka singedan saking Informasi Perancis, utawi Pawarta) minangka salah satunggaling stasiun radio pawarta umum Perancis, bagèyan saking grup Radio France. Ugi minangka stasiun radio pawarta ingkang paling ageng ing Perancis, lan kasamekta ing sedaya wewengkkon ing Perancis, martakaken pawarta donya kanthi 24 jam saben dinten.[1]

Broadcasting wonten ing AM lan FM (sarta dipun-streaming ing internèt), France Info inggih punika piutang ing sedaya wilayah Perancis lan kamireng ugi ing daerah perbatasan negara-negara tetangga, kalebet bagèyan kidul Iggris, mliginipun ing wilayah pesisir tenggara Inggris.[2]

France Info jumeneng nalika taun 1987 déning Roland Faure lan Jérôme Bellay. Samsaya dangu, cacahing pamireng samsaya minggah, mliginipun sasampuning konflik masyarakat 1995, 2003, lan 2006. Dipunprakirakaken dados jaringan radio nasional angka 4 miturut jumlah pamireng, sasampuning RTL, NRJ lan France Inter.

France Info kagungan kantor ing Paris, Lyon, Marseille, lan Toulouse. Wonten ing daérah sanès, jarngan France Bleu dipunginakaken.

Korèspondèn lan presénter[sunting | sunting sumber]

  • Christophe Lurie, (koresponden Beirut)
  • Jacques Monin (koresponden London)
  • Sophie Auvigne
  • Frédéric Beniada
  • Gilles Bessec
  • Olivier Bost
  • Didier Charpin
  • Éric Chataignon
  • Anne Chepeau
  • Olivier De Lagarde
  • Sophie Duault
  • Raphaëlle Duchemin
  • Olivia Ferrandi
  • Laurence Jousserandot
  • Emmanuel Langlois
  • Valéry Lerouge (20h - 23h)
  • Jean Leymarie
  • Dominique Loriou
  • Claude Meinau
  • Pierre Neveux
  • Franck Noblesse
  • Armand Peyrou-Lauga
  • Catherine Pottier
  • Agnès Soubiran
  • Bernard Thomasson (17h - 20h)

Siaran[sunting | sunting sumber]

Radio FM[sunting | sunting sumber]

Radio AM[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ http://www.radiofrance.fr/chaines/france-info/accueil/ France Info] (Basa Prancis)
  2. ^ http://www.radiofrance.fr/services/aide/difflive.php France Info live streaming in mp3 (Basa Prancis)


Cithakan:Radio France

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=France_Info&oldid=882220"