France Info

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Franceinfo

Franceinfo (Info minangka singedan saking Informasi Prancis, utawi Pawarta) minangka salah satunggaling stasiun radhio pawarta umum Prancis, péranganing grup Radio France. Ugi minangka stasiun radhio pawarta ingkang paling ageng ing Prancis, lan kasamekta ing sadaya wewengkkon ing Prancis, martakaken pawarta donya kanthi 24 jam saben dinten.[1]

Broadcasting wonten ing AM lan FM (sarta dipun-streaming ing internèt), France Info inggih punika piutang ing sadaya wewengkon Prancis lan kamireng ugi ing laladan wates nagara-nagara tetangga, kalebet pérangan kidul Iggris, mliginipun ing wewengkon pasisir tenggara Inggris.[2]

France Info jumeneng nalika taun 1987 déning Roland Faure lan Jérôme Bellay. Samsaya dangu, cacahing pamireng samsaya minggah, mliginipun sasampuning konflik masarakat 1995, 2003, lan 2006. Dipunprakirakaken dados jaringan radhio nasional angka 4 miturut jumlah pamireng, sasampuning RTL, NRJ lan France Inter.

France Info kagungan kantor ing Paris, Lyon, Marseille, lan Toulouse. Wonten ing laladan sanès, jarngan France Bleu dipun-ginakaken.

Korèspondèn lan presénter[besut | besut sumber]

  • Christophe Lurie, (koresponden Beirut)
  • Jacques Monin (koresponden London)
  • Sophie Auvigne
  • Frédéric Beniada
  • Gilles Bessec
  • Olivier Bost
  • Didier Charpin
  • Éric Chataignon
  • Anne Chepeau
  • Olivier De Lagarde
  • Sophie Duault
  • Raphaëlle Duchemin
  • Olivia Ferrandi
  • Laurence Jousserandot
  • Emmanuel Langlois
  • Valéry Lerouge (20h - 23h)
  • Jean Leymarie
  • Dominique Loriou
  • Claude Meinau
  • Pierre Neveux
  • Franck Noblesse
  • Armand Peyrou-Lauga
  • Catherine Pottier
  • Agnès Soubiran
  • Bernard Thomasson (17h - 20h)

Siaran[besut | besut sumber]

Radio FM[besut | besut sumber]

Radio AM[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.radiofrance.fr/chaines/france-info/accueil/ France Info] (ing basa Prancis)
  2. ^ http://www.radiofrance.fr/services/aide/difflive.php France Info live streaming in mp3 (ing basa Prancis)

Cithakan:Radio France