Fauzi Baadillah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fauzi Baadilla
Fauzi Baadila, 00.05.jpg
Pakaryan aktor, model
Taun aktif 2000-saiki
Bojo Senk Lotta

Fauzi Baadilla (lair ing Kairo, Mesir, 25 Sèptèmber 1979; umur 39 taun) ya iku pemain filem lan sinétron, sarta model iklan lan model video klip Indonesia, Dhèwèké iku aktor nasional, kang wus mbintangi pirang-pirang sinétron lan filem layar lebar.[1] Film-filem kang tau dibintangi dhèwèké kaya ta[1]:

  • MENGEJAR MATAHARI,
  • RINDU KAMI PADA-MU,
  • TENTANG DIA,
  • 9 NAGA lan
  • JAKARTA UNDERCOVER.

Fauzi uga main ning sinétron DUNIA TANPA KOMA lan KEAJAIBAN CINTA.[1] Fauzi dikenal sok meranaké peran serius.[2] Nanging dhèwèké uga olih peran cameo ning filem komedi adhaptasi serial TV, SUAMI-SUAMI TAKUT ISTRI.[2] Anggepané, manawa main ning filem iki dhèwèké ora bakal kekunci kanggo main peran kang serius.[2] Dhèwèké kudu belajar ngelucu.[2]

Dhèwèké iku pemeran Bramantyo ning sinétron DUNIA TANPA KOMA.[1] Fauzi uga tau dadi pamandu acara televisi, kaya ta acara televisi ning program SCTV kang judhulé Nikmatnya Dunia.[1]

Ning kauripan pribadiné, priya kang racaké diundhang karo jeneng Oji iki, dikabaraké wus nikahi kenya ayu kang jenengé Senk Lotta, Kang dingerteni, wong wadon mau iku model saka Uzbekistan.[1] Parkawinan iku ditindakaké kanthi dhedhemitan, amarga wong tuwané Oji ora ngerestui parkawinan mau.[1]

Oji bali manèh ning layar amba lan main ning filem karyané Ratna Sarumpaet, kang judhulé JAMILA DAN SANG PRESIDEN.[1] Film JAMILA DAN SANG PRESIDEN dirilis ning akir April taun 2009.[1]

Bebrayanan wong loro iki (Oji lan Senk Lotta) ora mlaku mulus.[1] Lotta resmi nggugat cerai Oji nalika tanggal 23 November taun 2009 ning PA Jakarta Timur.[1]

Persidangan perceraian Oji lan Lotta kang ora tau ditekani déning dhèwèké iki, akiré diputusaké ning tanggal 27 Januari taun 2010.[1] Lewat Pengadilan Agama Jakarta Timur, Oji lan Lotta wus resmi cerai.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Sinetron[besut | besut sumber]

Presenter[besut | besut sumber]

  • Nikmatnya Dunia ning SCTV.
  • Wisata Malam ning Tran7
  • Ride With Pride

Model Video Klip[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m biografi Fauzi Baadillah dipununduh tanggal 15 Juli 2011
  2. a b c d Ogah 'Terkunci', Fauzi Baadillah Main Film Komedi dipununduh tanggal 15 Julil 2011