Farofa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Farofa

Farofa ( Brazilian Portuguese: [fa'ɾɔfɐ ] ) yaiku campuran singkong utawa tepung jagung panggang. [1] Umume dipangan ing Brasil . Bisa ditemokake kanthi komersial lan dikemas nanging asring disiapake ing omah adhedhasar resep kulawarga. Umume resep uga ngemot macem-macem jumlah uyah, daging asap, lan rempah-rempah . Konsistensi campuran kasebut kalebu saka biji-bijian gedhe ukuran gandum bulgur retak utawa couscous nganti bubuk bubuk ukuran uyah. Umume farofas duwe rasa asap lan rada asin, umume digunakake kanggo negesake rasa daging, utamane daging panggang lan rebusan sing enak.

Ing Brasil, ing endi farofa misuwur banget, resep-resep khas njaluk tepung singkong mentah dipanggang karo mentega, minyak sayur utawa minyak zaitun, uyah, daging babi, bawang putih, papak, sosis, zaitun, endhog sing wis rebus nganti coklat emas. Kadhangkala disedhiyakake minangka iringan feijoada Brasil [2] lan barbekyu Brasil . Ing Brasil, farofa uga digunakake kanggo diisi kanggo unggas lan panganan liyane, biasane ngemot kismis, kacang-kacangan, lan / utawa woh-wohan manis sing disigar alus kaya apel lan pisang . Ing negara Bahia, umume farofa siyap nganggo minyak dendê, menehi rasa sing luwih kuwat lan pewarna kuning sing enak.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Zeldes, Leah A. (February 3, 2010). "Eat this! Hearty Brazilian feijoada, just in time for Carnival!". Dining Chicago. Chicago's Restaurant & Entertainment Guide, Inc. Diarsip saka sing asli ing February 12, 2010. Dibukak ing February 5, 2010.
  2. Zeldes, Leah A. (February 3, 2010). "Eat this! Hearty Brazilian feijoada, just in time for Carnival!". Dining Chicago. Chicago's Restaurant & Entertainment Guide, Inc. Diarsip saka sing asli ing February 12, 2010. Dibukak ing February 5, 2010.