Emmanuel Adebayor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Emmanuel Adebayor
Emmanuel Adebayor
Katerangan priangga
Jeneng dawa Sheyi Emmanuel Adebayor[1]
Dhuwur 194 m (636 ft 5.8 in)[2]
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 10
Karir nom
1998–1999 OC Agaza
1999–2001 Metz
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000–2001 Metz B 10 (3)
2001–2003 Metz 44 (15)
2003–2006 Monaco 79 (18)
2006–2009 Arsenal 104 (46)
2009–2012 Manchester City 34 (15)
2011 Real Madrid (pinjaman) 14 (5)
2011–2012 Tottenham Hotspur (pinjaman) 33 (17)
2012– Tottenham Hotspur 0 (0)
Tim nasioanl
2000– Togo 50 (23)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 12 Juli 2012.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 26 Februari 2012

Sheyi Emmanuel Adebayor (lair ing Lomé, Togo, 26 Fèbruari 1984; umur 32 taun) ya iku pemain bal-balan sing kebangsaané Togo sing main minangka penyerang kanggo Tottenham Hotspur ing Liga Primer Inggris lan timnas Togo. sadurungé, panjenengané main ing F.C. Metz, AS Monaco, Arsenal, Manchester City, lan Real Madrid.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ (fr) "Sheyi Emmanuel Adebayor". L'équipe.fr. Dijupuk 2010-10-31. 
  2. ^ "Emmanual Adebayor". Player Profiles. Premier League. Dijupuk 13 June 2012. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]