Eka Sapta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Eka Sapta
Eka Sapta
Benny Mustafa, Bing Slamet, Ireng Maulana dan Idris Sardi
Latar wuri
Lair Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Pop
Taun aktif 1960-1975
Parusahan rekaman Bali Records (Musica Studios
Mantan Anggota
Bing Slamet
Idris Sardi
Ireng Maulana
Enteng Tanamal
Kiboud Maulana
Benny Mustapha Van Diest

Eka Sapta iku salah sijiné jeneng grup musik instrumental pop kang asalé saka Jakarta.[1] Eka Sapta misuwur nalika dasawarsa 60-an.[1] Anggota Eka Sapta ya iku Bing Slamet (bongo, konga), Ireng Maulana (gitar), Idris Sardi (bas, piyul), Itje Kumaunang (gitar), Benny Mustapha (drum), Darmono (vibraphone), Kamid (konga).[1] Nalika taun 1962 Eka Sapta tampil kang sepisanan ing acara kang manggon ing Papan Anggegana Kemayoran, nalika iku, Eka Sapta ngampingi grup musik "Arulan" kang duwé aliran musik melayu.[1] Anané Bing Slamet lan kanca-kancane nggawé wong seneng.[2] Amarga penampilané kang apik lan musik kang unik lan warna-warna.[1] Eka Sapta bisa mainaké akèh jinis musik kaya ta pop, rock and roll, cha-cha, jazz, keroncong nganti orkes melayu.[1] Nalika iku, musik dangsut durung populer.[1] Saliyané tampil dadi grup musik, Eka Sapta uga kerep ngiringi artis lan penyanyi, kaya ta Rima Melati, Suzanna, Vivi Sumanti, Lilis Suryani, Yanti Bersaudara, lan Elly Kasim.[1] Lagu-laguné kang misuwur kaya ta Putih-Putih Simelati, Modjang Priangan, Burung Kutjitja, Suling Bambu lan Tirtonadi.[1]

Eka Sapta tau nggawé album nagnggo wujud piringan ireng.[1] Album iki judhulé Varia Malam Eka Sapta (Bali Records).[1] Piringan ireng iki isiné sepuluh lagu kaya ta Semalam di Kuala Lumpur dinyanyekaké Tetty Kadi, Kau Pergi Tanpa Pesan (Elly M Harris), Bunga Nirwana (Munif) lan liya-liyané.[1] Produsere kang jenenge Amin Wijaya ora tau matesi kreativitas Eka Sapta.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m tembang.com(dipunundhuh tanggal 4 September 2011)
  2. legendaindonesia.com(dipunundhuh tanggal 4 September 2011)