Bing Slamet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bing Slamet
Bing Slamet
Latar wuri
Jeneng lair Ahmad Syech Albar
Lair (1927-09-27)Sèptèmber 27, 1927
Indonésia Cilegon, Indonésia
Pati Sèptèmber 17, 1974(1974-09-17) (umur 46)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Pop, Pop Melayu
Pakaryan Aktor, pelawak, penyanyi
Taun aktif 1939-1974
Parusahan rekaman Bali Record
Canary Record
Metropolitan Records
Hubungan -
Mrabawani marang -
Diprabawani déning -
Pasangan Ratna Komala Furi
Anak Lukman Syah
Hilman Syah
Firman Syah
Iman Syah
Uci Bing Slamet
Iwan Syah
Adi Bing Slamet
Iyut Bing Slamet
Wong tuwa Rintrik Achmad
Anggota
-
Mantan Anggota
Mambetarumpajo
Eka Sapta
Trio Los Gitos
Trio SAE
EBI
Kwartet Jaya

Bing Slamet ingkang wiyos ing Cilegon, Banten 27 September 1927-séda wonten ing Jakarta, 17 September 1974 ing yuswa 46 taun punika nama aslipun Ahmad Syech Albar [1]. Bing Slamet punika putra saking satunggaling mantri pasar anama Rintrik Ahmad ingkang sampun katingal bakatipun ing babagan kagunan. Bing Slamet punika kondhang dados penyanyi, musisi, pelawak, lan aktor filem ingkang nyandhang nama ageng [2].

Karir Bing Slamet[besut | besut sumber]

Wiwit saking umur welasan taun. Bing Slamet asring nongkrong ing Pasar Ciplak, Sawah Besar mliginipun wonten ing restoran Kalimantan ing Rekutenci ingkang sapunika dados Lokasari sesarengan kaliyan para seniman lan intelèktual kados ta Sutan Syahir, Rosihan Anwar, Djamaluddin Malik, Fifi Joung, Chairil Anwar lan Jilis Tahir [1].

Amargi kemampuan vokal ingkang saé nalika taksih alit Bing Slamet pikantuk jejuluk Abdullah Kecil. Abdullah punika nama penyanti ingkang kondhang kala punika. Kajawi pinten nyanyi, Bing Slamet ugi pinter dolanan gitar. Nalika remaja Bing Slamet nggabung ing rombongan Sandiwara pantja Warna ing taun 1944. Ing masa kapendudukan Jepang, Bing Slamet ingkang kagabung wonten ing Barisan Penghibur Divisi Vi Brawijaya ndhèrèk ngobaraken semangat para pejuang[1].

Diskografi[besut | besut sumber]

Album solo[besut | besut sumber]

  • Menanti Kasih (Lokananta)
  • Nurlaila (Irama Records)
  • Puspa Rupa Lagu Indonésia No 49 'Seruan Gembala' (Irama-IRA 65)
  • Puspa Rupa Lagu Indonésia No 50 'Aju Kesuma' (Irama-IRA 66)
  • Kr Moritsu-Bing Slamet dan Orkes Kerontjong M Sagi (Irama-IRK 125-1)
  • Es Lilin/Panon Hideung-Bing Slamet & Melodi Ria (Gembira Records RN 003)
  • Souvenir Pemilu 1971 Feat. Pohon Beringin
  • Kisah Pasar Baru Feat. Pajung Fantasi (Irama Records)
  • Bing Slamet Tersayang-MGM Records
  • Romi dan Juli-Titiek Puspa & Bing Slamet (Canary Record TCC 1032)

Sareng kaliyan Eka Sapta[besut | besut sumber]

  • Burung Kutijija-Eka Sapta (Mutiara MEP 007)
  • Eka Sapta-Eka Sapta (Mutiara ML 1001)
  • Kasih Remadja-Eka Sapta (Bali Record BER 007)
  • Bing dan Giman Bernyanyi-Eka Sapta (Bali Record 008)
  • Varia Malam Eka Sapta Nonstop Revue (Bali Record BLM 7002)
  • Bing Slamet dan Eka Sapta-Eka Sapta (Bali Records BLM 7103)
  • Kerontjong – Eka Sapta (Canary 1970).
  • The Best Of Romantic Keronchong (Canary/Metropolitan 1972).
  • Album Kenang-kenangan Bing Slamet-Bali Record BCC01

Album sesarengan[besut | besut sumber]

  • Mari Bersuka Ria dengan Irama Lenso (Irama LPI 17588) (1965)
  • GAJAH DUNGKUL-Titik Puspa, Bing Slamet dan Indonésia Tiga. (BALI record BLP 7005)
  • Mak Tjomblang-Bing Slamet dan Maya Sopha (Bali Record/Remaco)

Album kumpulan[besut | besut sumber]

  • MERATAP SUNYI. (Ilhamku.-Irama. LPI. 17506)
  • ANEKA 12 Volume 5. (Feat. Nonton Bioskop; Sri Rahayu.-Remaco RLL-015)

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pratélan Seniman Indonésia

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c [1] (id) Seniman legendaris yang menginspirasi (dipun-akses tanggal 11 Januari 2013)
  2. [2] (id) Tokoh Bing Slamet (dipun-akses tanggal 11 Januari 2013)