Eierschecke

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dresdner Eierschecke

Eierschecke minangka spesialisasi gula - gula saka Saxony lan Thuringia . Iki minangka kue sheet digawe saka adonan ragi sing paling ndhuwur apel, quark (curd) lan wiji poppy lan bagean-bagean mau ditutupi glasir saka krim, endhog, gula lan glepung kanggo kenthel. Istilah kasebut asale saka sandhangan pria ing abad kaping 14 sing diarani Schecke lan digawe saka tunika kanthi medium kanthi garis pinggang sing ketat banget lan nganggo Dusing, sabuk pinggul. Kue kasebut dijenengi "garmen tripartit" iki (bagean ndhuwur, sabuk, sisih ngisor).

Minangka jeneng kasebut asale saka sandhangan tripleit, Eierschecke kasusun saka telung bagean utawa lapisan: lapisan ndhuwur digawe saka kuning telur aduk krem karo butter, gula, puding vanilla lan, pungkasane, endhog putih sing diantemi, banjur dilempit menyang adonan Lapisan tengah ("sabuk") kasusun saka jinis kastard sing, kajaba butter, endhog, gula lan susu, uga ngemot rasa quark lan vanilla. Basis kue yaiku adonan ragi utawa kue spons . Sawise telung lapisan kasebut dirakit, jajan dipanggang, banjur dipotong-potong dadi persegi panjang lan disuguhi kopi. Nalika resep ing ndhuwur kanggo Eierschecke tradisional saka Dresden, ana uga sawetara variasi lan refinement saka resep iki, kayata tambahan kismis, almond utawa Streusel, utawa uga lapisan kue kabeh karo coklat .

Referensi[besut | besut sumber]