Sabuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sabuk

Sabuk ya iku pita kang fleksibel, lumrahé digawé saka kulit utawa bahan liya kang ora gampang suwèk.[1] Sabuk dianggo ing saubengé bangkekan, kena uga kanggo ngencengi clana utawa rok supaya ora mlorot.[1] Kajaba iku, sabuk uga kena kanggo gaya utawa mode.[1]

Sabuk wis dianggo wong wadon apa déné wong lanang wiwit Zaman Perunggu.[1] Ing jaman modern saiki, wong-wong wiwit nganggo sabuk wiwit taun 1920-an, ancasé supaya clana kang dianggo ora mlorot.[1] Sadurungé iku, sabuk mung dianggo kanggo rerenggan.[1] Ing ulah raga karaté uga nggunakaké sabuk, nanging sabuk iki kanggo nandhani tataran ing karaté.[2] Tanda iki bisa dituduhaké saka warna sabuk kang dianggo juru main karate.[1] Sabuk uga ana gandheng cenenge karo militèr.[1] Jinisé sabuk ana akèh, kaya ta sabuk tatahan, sabuk jinis iki digawé saka kulit utawa bahan kang mirib karo kulit.[1] Sabuk uga kena dihiasi karo logam.[1] Sabuk wis umum ing kalangan mode kaya ta mode punk, émo, lan metal.[1]

Sabuk pengaman ya iku sabuk kang ana ing mobil.[1] Lumrahé némplék ing kursi mobil.[1] Sabuk iki duwé fungsi kanggo ngamanaké wong kang numpak mobil.[1] Sabuk pengaman uga dipasang ing montor mabur.[1] Carané nganggo kanthi ngraketké utawa masang ing awak.[1]

Ing ulah raga karate uga nggunakaké sabuk, nanging sabuk iki kanggo mrantandani tataran ing karaté.[2] Tanda iki bisa dituduhaké saka warna sabuk kang dianggo juru main karaté.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p artikata.com(dipunundhuh tanggal 22 Juni 2011)
  2. ^ a b inkaiuns.netfirms.com(dipunundhuh tanggal 22)