Menyang kontèn

Streusel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Streusel
A pineapple-coconut cake topped with streusel
Panggonan asalGermany
Woworan pokokButter, flour, sugar
Buku masakan: Streusel  Médhia: Streusel

Ing baking lan jajanan, streusel ( pangucap cara Jerman: [ˈʃtʁɔʏzl̩] ) yaiku gandum, mentega, lan gula sing paling ringkes sing dipanggang ing ndhuwur muffin, roti, pai, lan kue . [1] Sawetara resep modern nambah rempah-rempah lan nutmeat sing disigar. Campuran kasebut uga bisa dilapisi utawa pita ing tengah jajan.

Sawetara sajian panggang sing duwe topping streusel yaiku streuselkuchen, kue kopi, babka, lan apel sing asri . Istilah iki uga asring digunakake kanggo pastry sugih sing paling ndhuwur, utawa dicampur karo, streusel.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. What Is Streusel?, wisegeek.com, Accessed 8 February 2015