Dom Sumurup ing Banyu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dom Sumurup ing Banyu
Dom sumurup ing banyu.jpg
Panganggit Suparto Brata
Nagara Indonésia
Basa Jawa
Gènre Roman
Pangecapan Penerbit Narasi Yogyakarta
Kala babar
2007
Kaca 238 kaca
ISBN 979-7564-94-0

Dom Sumurup ing Banyu iku karya satra gancaran basa Jawa kang awujud novèl, anggitane Suparto Brata lan kababar ing taun 2006. Carita iki tau kapacak minangka carita sambung-sinambung ing kalawarti Jayabaya wiwit taun 1971 tumekan 1972. Déning panganggit uga kang gadhah hak cipta, carita iki ora pareng diterjemahaké ing Basa Indonésia.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Herlambang dadi mata-matané Walanda. Déning Luidelmeyer, perwira staf Inteligents Veligheids DienstMariniers Brigade te Surabaya, kajibah nlusup menyang tlatah Républik Indonésia liwat garis dhémarkasi Majakerta. Perluné nupuk gambar wewadiné rumus bangun kimia ing pabrik mesiu Batu Jamus duwèké Repubik Indonésia ing wewengkon perang kuloné Gunung Lawu. Kadibyané Herlambang ora baèn-baèn, amarga dhèwèké sajhroné Perang Donya II ing Pasifik wis mbiyantu wadyabala US Army ngrebut ngalahaké wadyabala Jepang ing pulo-pulo Saipan, Mariane, Iwo Jima, Tarakan, Luzon kang dikomandhani déning Jendral Mc Arthur. SKAONE'04 Smg VOLTAVIA anti K-Pal visit semarangphreaktivist.blogspot.com

Karya Suparto Brata liyané[besut | besut sumber]

Buku-buku sastra Jawa lan Indonésia kang katulis déning Suparto Brata kaya ta:

Basa Jawa[besut | besut sumber]

Abasa Indonésia[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]