Jaring Kalamangga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jaring Kalamangga
Jaring Kalamangga.jpg
PanganggitSuparto Brata
NagaraIndonésia
BasaJawa
GènreRoman
Pangecapan•Yogyakarta: Penerbit Narasi
Kala babar
2007
Kacakaca

Jaring Kalamangga iku karya satra gancaran abasa Jawa awujud novèl, anggitan Suparto Brata kang kababar ing taun 2007.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Sanggar, wakil dirèktur sawijining perusahaan, dagang mbutuhaké jurutulis kanggo kantor cabangé kang ana ing Trètès, kutha cilik ing wewengkon pagunungan. Dhèwèké ngirimaké layang panggilan marang calon jurutulisé kang anyar supaya gagé mlebu nyambut gawé. Jurutulis kang anyar mau jenengé Handaka, pakaryané dadi detektip. Sing dibutuhaké rak jurutulis, kok nimbali detektip?

Karya Suparto Brata liyané[besut | besut sumber]

Buku-buku sastra Jawa kang katulis antarané:

Abasa Jawa[besut | besut sumber]

Abasa Indonésia=[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]