Kunarpa Tan Bisa Kandha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kunarpa Tan Bisa Kandha
Kunarpa tan bisa kandha.jpg
Panganggit Suparto Brata
Nagara Indonésia
Basa Jawa
Gènre Roman
Pangecapan Penerbit NARASI Yogyakarta
Kala babar
2009
Kaca 171 kaca

Kunarpa Tan Bisa Kandha iku karya satra gancaran abasa Jawa awujud novèl, anggitan Suparto Brata kang kababar ing taun 2009. Buku iki minangka salah siji saka sèri novèl detektip Handaka.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Pipin nganakaké pista tanggap warsa cara climèn ing omahé, Jalan Suroyo Prabalingga. Lagi raméné pista, ibuné menyang jedhing, njerit, tiba krungkep, ketatap lingiré kolah, bathuké benjut, semaput. Digotong ramé-ramé menyang kamaré, banjur séda. Manut dhokter, benjuté bathuk ora njalari matiné. Detektip Handaka ditekakaké. Dislidhiki nemu barang-barang yèn sédané ibuné Pipin marga diprejaya. Sing mrejaya mesthi ya andher ing péstané Pipin. Disetitèkaké Handaka, sadulur telu Pipin, Riris lan Manik, sajak ora susah ibuné séda, malah katon seneng. Apa iku pituduh kang dadi jalaran diprejayané Bu Sulun Prabu, ibuné Pipin?

Karya Suparto Brata liyané[besut | besut sumber]

Buku-buku sastra Jawa kang katulis antarané:

Abasa Jawa[besut | besut sumber]

Abasa Indonésia=[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]