Mahligai Di Ufuk Timur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Mahligai Diufuk Timur)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Mahligai di Ufuk Timur punika novèl nomer tiga saking trilogi Gadis Tangsi, ingkang dipunanggit déning Suparto Brata, sastrawan klairan Surabaya. Ingkang wiwitan dipunterbitaken ing basa Indonésia déning Penerbit Buku Kompas, Fèbruari 2007 P.T. Kompas Media Nusantara Jakarta. Naskah punika kacathet wonten Katalog Dalam Terbitan (KDT) kanthi nomer ISBN (10) 979-709-294-1 lan ISBN (13) 978-979-709-294-8.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Kanthi setting kadadosan wonten ing paruh pungkasan mangsa pendhudhukan Jepang, novèl punika nyariosaken remaja putri Teyi wusananipun kapanggih kaliyan kusumaning ati, inggih punika satunggiling Pangèran Jawi, wonten ing Surakarta Hadiningrat. Kathah data historis lan sosiologis ingkang dipuncaosaken wonten ing novèl punika, kalebet kasangsaran rakyat Jawi wekdal pendhudhukan Jepang lan impènan badhé rawuhipun Ratu Adil.