Mahligai Di Ufuk Timur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Mahligai Di Ufuk Timur
Mahligai diufuk timur.jpg
Panganggit Suparto Brata
Nagara Indonésia
Basa Indonésia
Gènre Roman
Pangecapan •Jakarta: PT Kompas Media Nusantara
Tanggal babar
2007
Kaca 460 kaca
ISBN 979-709-294-1 (cithakan angka 10)
ISBN 978-979-709-294-8 (cithakan angka 13)

Mahligai di Ufuk Timur punika novèl nomer tiga saking trilogi Gadis Tangsi, ingkang dipunanggit déning Suparto Brata, sastrawan klairan Surabaya. Ingkang wiwitan dipunterbitaken ing basa Indonésia déning Penerbit Buku Kompas, Fèbruari 2007 P.T. Kompas Media Nusantara Jakarta. Naskah punika kacathet wonten Katalog Dalam Terbitan (KDT) kanthi nomer ISBN (10) 979-709-294-1 lan ISBN (13) 978-979-709-294-8.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Kanthi setting kadadosan wonten ing paruh pungkasan mangsa pendhudhukan Jepang, novèl punika nyariosaken remaja putri Teyi wusananipun kapanggih kaliyan kusumaning ati, inggih punika satunggiling Pangèran Jawi, wonten ing Surakarta Hadiningrat. Kathah data historis lan sosiologis ingkang dipuncaosaken wonten ing novèl punika, kalebet kasangsaran rakyat Jawi wekdal pendhudhukan Jepang lan impènan badhé rawuhipun Ratu Adil.