Garuda Putih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Garuda Putih
GarudaPutih.jpg
Panganggit Suparto Brata
Nagara Indonésia
Basa Jawa
Gènre Roman
Pangecapan Penerbit Narasi Yogyakarta
Kaca kaca

Garuda Putih iku karya satra gancaran abasa Jawa awujud novèl, anggitan Suparto Brata. Carita iki wujud sèri carita detektif Handaka.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Maridi, jongos Hotèl Arumdalu, duwé tugas nglayani tamu hotèl Emi, siji wanita penghibur kang nginep ing hotèl iku bareng karo Abisuna. Pranyata ésuké Abisuna tinemu tiwas dijiret guluné. Kabar angin mratélakaké yèn kang mrejaya ya iku Garuda Putih, penjahat kang misuwur kalis saka buronan pulisi. Ing panggonan mau uga ana wong kang jenegé Guritna kang ciri-ciriné persis Garuda Putih. Pulisi Surabaya kang duwé tugas mburu Garuda Putih yakin yèn Guritna iku Garuda Putih. Mung bukti nyatané durung olèh. Detektip Handaka kang nliti patiné Abisuna, apa uga ndakwa Guritna iku minangka Garuda Putih?

Karya Suparto Brata liyané[besut | besut sumber]

Buku-buku sastra Jawa kang katulis antarané:

Abasa Jawa[besut | besut sumber]

Abasa Indonésia[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]