Trètès Tintrim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Trètès Tintrim
Tretes tintrim.jpg
Panganggit Suparto Brata
Nagara Indonésia
Basa Jawa
Gènre Roman
Pangecapan Penerbit Narasi Yogyakarta
Tanggal babar
2007
Kaca 148 kaca
ISBN 10-979-168-158-9

Trètès Tintrim iku karya satra gancaran abasa Jawa awujud novèl, anggitan Suparto Brata kang kababar ing taun 2009. Carita iki wujud Séri carita detektif Handaka lan tau dibabar minangka carita sambung-sinambung ing kalawarti Jayabaya taun 1965

Sinopsis[besut | besut sumber]

Wong sugih Kuswahartaka ing Semarang dirampog, dipilara ing omahé awan-awan. Saraya marang detektip Handaka supaya nguber prampogé mau kang jaré wis dilacak mlayu menyang Trètès. Ing hotèl Larasing Paredèn ing Trètès akèh tamu saka Semarang, ana pulisi, ana wartawan, kang padha nyalawadi nginep ing kutha mencil iku. Malah ana tamu wadon kang nginep ijèn, polahé kekejer. Kabèh mau ana gegayutané karo prampogan ing Semarang iku.

Karya Suparto Brata liyané[besut | besut sumber]

Buku-buku sastra Jawa kang katulis antarané:

Abasa Jawa[besut | besut sumber]

Abasa Indonésia[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]