Gadis Tangsi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gadis Tangsi
Gadis Tangsi.jpg
Panganggit Suparto Brata
Nagara Indonésia
Basa Indonésia
Gènre Roman
Pangecapan •Jakarta: PT Kompas Media Nusantara
Kala babar
2004
Kaca 373 kaca
ISBN 979-709-119-8

Gadis Tangsi, punika novèl nomer satunggal saking trilogi Gadis Tangsi, ingkang dipunanggit déning Suparto Brata, sastrawan klairan Surabaya. Ingkang wiwitan dipunterbitaken ing basa Indonésia déning Penerbit Buku Kompas, Fèbruari 2004 P.T. Kompas Media Nusantara Jakarta. Naskah punika kacatehet wonten Katalog Dalam Terbitan (KDT) kanthi nomer ISBN 979-709-119-8.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Novèl punika nyariosaken kawontenan kulawarga prajurit KNIL Jawi, nalika jaman kolonial Walandi. Teyi, satunggiling remaja putri ingkang nyobi ngraman dhumateng pranata gesang wonten ing tangsi dalah budaya utawi aji-ajinipun, inggih punika budaya ingkang longgar salebeting ngayahi gesang, kalebet ugi prakawis sèksual.

Karya Suparto Brata Sanèsipun[besut | besut sumber]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]