Daging olahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Maneka jinis daging olahan didol ing toko kelontong

Daging sing diolah dianggep minangka daging sing wis dimodifikasi kanggo nambah rasa utawa kanggo nambah umur . Cara ngolah daging kalebu salting, curing, fermentasi, lan ngrokok . Daging olahan biasane dumadi saka daging babi utawa daging sapi, nanging uga unggas, nalika iku uga bisa ngemot jeroan utawa daging dening-produk kayata getih . Produk daging olahan kalebu daging babi, Ham, sausages, salami, daging sapi corned, jerky, panas asu, daging nedha awan, daging kaleng lan sauces adhedhasar daging-. Pangolahan daging kalebu kabeh proses sing ngganti daging seger kajaba karo proses mekanik sederhana kayata nglereni, mecah utawa nyampur. [1]

Pangolahan daging diwiwiti sanalika masarakat ngerti yen masak lan asin nggedhekake umure daging seger. Ora dingerteni nalika kedadeyan kasebut; Nanging, proses salting lan pangatusan srengenge kacathet ing Mesir Kuno, nalika nggunakake es lan salju diwenehake kanggo wong-wong Roma wiwitan, lan pengalengan dikembangake dening Nicolas Appert sing ing taun 1810 nampa hadiah kanggo penemuane saka pamrentah Prancis.

[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Pearson, A. M.; Tauber, F. W. (2012-12-06). Processed Meats. Springer Science & Business Media. ISBN 9789401096928.