Kornét sapi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Corned beef
Cooked corned beef.JPG
Cooked corned beef
Jeneng liyanéSalt beef, bully beef (if canned)
Woworan pokokBeef, salt
VariasiAdding sugar and spices
Buku masakan: Corned beef  Médhia: Corned beef

Daging sapi corned iku uyah-nambani balung sikil sapi. [1] Tembung rawuh saka perawatan saka meat karo gedhe-grained uyah rock, uga disebut "corns" saka uyah . Kadhangkala, gula lan rempah - rempah uga ditambahake ing resep daging sapi kornet. Daging sapi kornet ditampilake minangka bahan kanggo masakan.

Umume resep kalebu nitrat, sing ngowahi myoglobin alami ing daging sapi dadi nitrosomioglobin, menehi warna warna pink. Nitrat lan nitrit nyuda risiko botulisme mbebayani sajrone ngobati kanthi nyandhet tuwuhing spora bakteri Clostridium botulinum, [2] nanging kabukten ana gandhengane karo risiko kanker tikus. [3] Daging sapi sing diobati tanpa nitrat utawa nitrit duwe warna abu-abu, lan kadang diarani "New England corned beef".

[4]

Daging sapi kornet ing roti isi roti rai sing disajikake ing restoran Amerika
Nedha bengi daging kornet, kentang lan kubis, Irlandia

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Definition of CORNED BEEF". www.merriam-webster.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-10-16.
  2. US Dept of Agriculture. "Clostridium botulinum" (PDF). Dibukak ing December 13, 2016.
  3. "Ingested Nitrates and Nitrites, and Cyanobacterial Peptide Toxins". NCBI.NLM.NIH.gov. International Agency for Research on Cancer. Dibukak ing August 6, 2018.
  4. Ewbank, Mary (14 March 2018). "The Mystery of New England's Gray Corned Beef". Atlas Obscura. Dibukak ing 22 July 2019.