Briskét

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wajan brisket daging sapi

Brisket minangka sawijining irisan daging saka dhadha utawa ngisor daging sapi utawa daging sapi . Daging sapi daging sapi minangka salah siji saka sangang potongan daging sapi primal, sanajan definisi potongan kasebut beda karo internasional. Otot brisket kalebu pectoral sing dangkal lan jero. Amarga sapi ora duwe balung krah, otot-otot iki nyengkuyung udakara 60% bobote awak sing lagi ngadeg utawa mindhah sapi. Iki mbutuhake jaringan ikat sing penting, mula daging sing diasilake kudu dimasak kanthi bener kanggo empuk.