Daftar wangun pamaréntahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pratélan iki minangka urutan wangun pamaréntahan lan sistem pulitik miturut kategori. Sistem ing pratélan iki kadhangkala tumpang tindhih karo dhéfinisi liyané (contoné autokrasi, autoritarianisme, despotisme, totalitarianisme, monarchisme lan tirani).

Urutan miturut abjad[besut | besut sumber]

Pratélan ing ngisor wujud kelompok sistem pulitik sajeroning ngèlmu pulitik miturut urutan abjad. Déné jinis anakané ditulis ing ngisor pratélan sistem utama.

Miturut tilikan otonomi regional[besut | besut sumber]

Pratélan iki difokusaké marang tilikan dhistribusi kedhaulatan lan otonomi.

Miturut kelompok pulitik (By political franchise)[besut | besut sumber]

Pratélan iki ditilik saka pamérangan miturut kelompok pulitik (political franchise) utawa (suffrage).

Miturut klasifikasi kakuwasan tripartit Weber[besut | besut sumber]

Max Weber jrining karyané tripartite classification of authority, mbédakaké telu modhèl idéal kapemimpinan pulitik lan kakuwasan ya iku::

Miturut tilikan etimologi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]