Menyang kontèn

Daftar Mentri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional Republik Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Ing ngisor iki pratélan sing tau mengku kalungguhan minangka Mantri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional/Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional Républik Indonésia.

No Foto Jeneng Kabinet Wiwit Nganti Katrangan
1
Soeharto Sastrosoeyoso
Kerja IV
13 November 1963
27 Agustus 1964
Dwikora I
27 Agustus 1964
22 Fèbruari 1966
[ket. 1]
2
Soemarno
Dwikora II
24 Fèbruari 1966
27 Maret 1966
(1)
Soeharto Sastrosoeyoso
Kerja IV
31 Maret 1966
25 Juli 1966
Dibusak saka Kabinet Ampera I nganti Kabinet Ampera II
3 Soenawar Soekowati
Pembangunan I
6 Juni 1968
9 Sèptèmber 1971
[ket. 2]
4 Widjojo Nitisastro
9 Sèptèmber 1971
28 Maret 1973
[ket. 3]
Posisi dialihake
Pembangunan II
28 Maret 1973
29 Maret 1978
Pembangunan III
29 Maret 1978
19 Maret 1983
5 J.B. Sumarlin
Pembangunan IV
19 Maret 1983
21 Maret 1988
[ket. 4]
6 Saleh Afiff
Pembangunan V
21 Maret 1988
17 Maret 1993
7 Ginandjar Kartasasmita
Pembangunan VI
17 Maret 1993
14 Maret 1998
 
Posisi dialihake
Pembangunan VII
14 Maret 1998
21 Mèi 1998
[ket. 5]
8 Boediono Boediono
Reformasi Pembangunan
23 Mèi 1998
20 Oktober 1999
[ket. 6]
dibusak
Persatuan Nasional
29 Oktober 1999
23 Juli 2001
[ket. 7]
9 Kwik Kian Gie
Gotong Royong
10 Agustus 2001
20 Oktober 2004
[ket. 8]
10 Sri Mulyani
Indonesia Bersatu
21 Oktober 2004
5 Dhésèmber 2005
 
11 Paskah Suzetta
5 Dhésèmber 2005
20 Oktober 2009
 
12 Armida Alisjahbana
Indonesia Bersatu II
22 Oktober 2009
20 Oktober 2014
[ket. 9]
13 Andrinof Chaniago
Kerja
27 Oktober 2014
12 Agustus 2015
14 Sofyan Djalil
12 Agustus 2015
27 Juli 2016
15 Bambang Brodjonegoro
27 Juli 2016
20 Oktober 2019
16 Suharso Monoarfa
Indonesia Maju
23 Oktober 2019
Saiki
Catatan
  1. Bernama Mantri Urusan Perencanaan Pembangunan Nasional
  2. Bernama Mantri Negara Bidang Pengawasan Proyek-proyek Pemerintah
  3. Bernama Mantri Negara/Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional
  4. Berganti nama menjadi Mantri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional/Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional
  5. Jabatan Mantri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional dibusak, jabatan Kepala Bappenas digabungake oleh Menko Ekuin
  6. Jabatan Mantri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional/Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional dicekel maneh
  7. Jabatan Mantri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional dibusak, Bappenas dinyatakan sebagai lembaga pemerintah non departemen.[1]
  8. Dicekel maneh
  9. Berganti nama menjadi Mantri Perencanaan Pembangunan Nasional/Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Keputusan Presiden No. 138 Tahun 1999 Tentang Badan Perencanaan Pembangunan Nasional". Kementerian Perencanaan Pembangunan Nasional Republik Indonesia/Badan Perencanaan Pembangunan Nasional. 21 November 2008. Dibukak ing 16 Oktober 2018.

Uga delengen[besut | besut sumber]