Widjojo Nitisastro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Widjojo Nitisastro
Widjojo nitisastro.jpg
Pratélan Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional 1
Linggih
29 Maret 1978 – 19 Maret 1983
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéTidak Ada
Kang sawiséJ.B. Sumarlin
Rerincèn dhiri
Lair (1927-09-23) Sèptèmber 23, 1927 (umur 92)
Indonésia Indonésia
AgamaIslam

Prof. Dr. Widjojo Nitisastro (miyos ing Malang, Jawa Wétan,lair 23 Sèptèmber 1927; umur 92 taun) inggih punika tilas Mantri Indonésia ingkang misuwur minangka arsitek utami perékonomian ordhé énggal.[1][2]

Biografi[besut | besut sumber]

Nalika wonten perang Revolusi Kamardikan ing Surabaya, Widjojo Nitisastro taksih sekolah ing kelas satunggal SMT (satingkat SMA).[3] Nalika taun 1945, Widjojo nggabung kaliyan wadyabala pelajar ingkang salajengipun dipunparingi nama TRIP.[3] Sasampunipun mangsa perang purna, Widjojo mucal ing SMP ngantos tigang taun dangunipun.[3] Salajengipun Widjojo kuliyah ing Fakultas Ékonomi, Universitas Indonésia (UI) lan mirunggan sinau babagan dhémografi.[3] Salajengipun Widjojo mendhet gelar dhoktor ing Universitas Berkeley, California, Amérikah Sarékat (1961).[3]

Nalika taun 1980-an, Widjojo naté kapilih minangka calon wakil présidhén periodhé 1983-1988.[3] Panjenenganipun dipuncalonaken déning Forum Studi lan komunikasi (Fosko), satunggalipun organisasi ingkang anggotanipun aktivis angkatan 66.[3] Nalika taun 1984, Widjojo pikantuk bebingah "Elise Walter Haas Award" saking Universitas Berkeley, California, Amérikah Sarékat.[3]

Buku Seratanipun[besut | besut sumber]

  • "Soal Penduduk dan Pembangunan Indonésia" (sareng kaliyan Prof. Dr. Nathan Keyfiz),
  • "Population Trends in Indonésia",
  • "The Socio Economic Basic of the Indonésian State",
  • "The Role of Research in a University".[3]

Kariér[besut | besut sumber]

-Perencana pada Badan Perencanaan Nagara (1953-1957), -Dhirektur Lembaga Ékonomi dan Riset UI lan Dekan FE UI (1961-1964 lan 1964-1968), -Guru Besar Ékonomi Universitas Indonésia-UI (1964-1993), -Dosen Seskoad (wiwit taun 1962), -Dosen Lemhanas (wiwit taun 1964), -Dhirektur Lembaga Ékonomi lan Kabudayan Nasional (Leknas), Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonésia (1964-1967), -Ahli PBB bagi penilaian pelaksanaan dasawarsa Pembangunan II dan anggota Governing, -Council of United Nations Institute of Development (1967), -Ketua Bappenas (1967-1971), -Ketua Delegasi Rescheduling Utang RI (1967), -Mantri Nagara Perencanaan Pembangunan Nasional (1971-1973), -Mantri Koordinator Ékonomi, Keuangan, lan Industri ngrangkep Ketua Bappenas (1973-1978 lan 1978-1983), -Penasihat Bappenas (19831998), -Penaséhat Pamarentah RI, -Penaséhat Ékonomi Présidhèn (1993-1998), -Ketua Tim Asistensi Ékonomi (1999-2001).[3]

Bebingah[besut | besut sumber]

-"Elise Walter Haas Award"' saking Universitas Berkeley, Amérikah Sarékat (1984), -Piagam Hatta (1985), -Bebingah Kapendudukan (1992).[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Widjojo Nitisastro, Prof. Dr; Arsitek Ekonomi Orba yang Masih Cemerlang dipunundhuh tanggal 30 September 2011)
  2. Widjojo Nitisastro dipunundhuh tanggal 30 September 2011)
  3. a b c d e f g h i j k Widjojo Nitisastro dipunundhuh tanggal 30 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Widjojo Nitisastro