Cintrong Paju-Pat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cibtrong Paju - Pat
CintrongPaju-Pat.jpg
PanganggitSuparto Brata
NagaraIndonésia
BasaJawa
GènreRoman
PangecapanPenerbit NARASI Yogyakarta
Kala babar
---
Kaca--- kaca
ISBN---

Cintrong Paju - Pat iku sawijining karya satra gancaran abasa Jawa awujud novèl, anggitan Suparto Brata.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Luhur direktur anom ing perusahaan iklan ing Jakarta dijodhokaké karo Abrit Mayamaya, bintang sinétron. Sabeneré isih padha-padha nimbang-nimbang kaputusan, silih nyelidhik pribadi. Ing kantor periklanan nampa karyawati anyar ya iku Lirih Nagari sing dikaryakaké ing babagan komputer. Amarga jaringan komputer kerep rusak Lirih ngundang ahli tèhnik Trengginas supaya ndandani jaringan komputer mau. Pranyata Trengginas iku tau dadi pacangané Abrit Mayamaya nalika isih dadi “Arèk ITS Cuk!” ing Surabaya. Déné Luhur, nalika ketemu Lirih, ngerti yèn karyawati anyar iku tau ketemu mesra karo Luhur ing lokasi syuting Abrit.

Karya Suparto Brata liyané[besut | besut sumber]

Buku-buku sastra Jawa lan basa Indonésia kang katulis antarané:

Abasa Jawa[besut | besut sumber]

Abasa Indonésia[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]