Basa walikan Ngayogyakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Jawa walikan Yogya iku basa prokem sing asring dipigunaake dadi basa pasrawungan déning para mudha ing kutha Ngayogyakarta Hadiningrat. Basa iki muncul sakiwa-tengené akir taun 1990-an. Sing nganggo basa iki, sapisan kudu apal "ha na ca ra ka". Yèn ora, bakal nemoni kangelan.

Conto:

    |-----|
|-----|

1. Ha Da Pa Ma

2. Na Ta Dha Ga

3. Ca Sa Ja Ba

4. Ra Wa Ya Tha

5. Ka La Nya Nga

Tembung: Ora Walikane dadi: Poya

Keterangan: o ing Jawa kuna ana ing kolom I no.1 (ha), mlumpati da dadi po ra ing Jawa kuna ana ing kolom IV no.1, mlumpati wa dadi ya.

Tambung: Mas walikane dadi Dab. Duwit walikane dadi mothig Mas, ora ana duit = Dab, poya padha mothig.

Cahe(saka bocahe) dhéwé = Jape methe.

Dagadu = matamu

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]